Ar skani gardumo esencija – E621?

Ar skanus gardumo esencija vadinamas maisto priedas E621 (mononatrio glutamatas arba umami natrio – mono gliutamatas ) klausiame Elvyros, kuri šiuo metu studijuoja maisto technologijos specialybę Kauno Technologijos Universitete. Jai kartu su kitais maisto technologijos studentais teko paragauti gryno maisto priedo E621 dar pirmame kurse.

Ką buvai girdėjusi apie E621?
Iš tiesų apie E621 žinojau nelabai ką, tik buvau girdėjusi, kad toks maisto priedas yra ir jį daug kur naudoja.

Ko tikėjaisi prieš ragaujant maisto priedą?
Jo skonio net neįsivaizdavau, bet prieš ragavimą girdėjau savo kolegų pasisakymus, kad skonis neskanus ir primenantis žalią mėsą. Kiti teigia, kad skonis primena ypač koncentruotą sultinį.

Koks skonis? Ką priminė?
Kai pati paragavau, įsitikinau, kad skonis tikrai primena žalią mėsą. Paragavus norėjosi išspjauti, net supykino.

Ką sakė, kiti kolegos, kurie ragavo? Ar nebuvo alerginių reakcijų?
Mano ir mano kolegų nuomonės vienbalsiai sutapo, kad E621 tikrai neskanus maisto priedas. Iš visų maisto priedų, kuriuos tuomet ragavome jis mums labiausiai nepatiko. Alerginių reakcijų, (neskaitant laikino pykinimo) man nesukėlė.

Ačiū, kad sutikai papasakoti įspūdžius.

Publikuota: 2011-11-02