Kokius produktus rinktis iškylai?

Šiltasis metų sezonas suteikia mums progą daugiau laiko praleisti gamtoje. O kur apetitas pats didžiausias? Žinoma, aktyviai ilsintis gamtoje: prie vandens telkinių, stovyklaujant gryname ore ar prisėdus pailsėti vidury žygio miško takeliais… Su savimi pasiimame įvairaus maisto ir gėrimų, tačiau ar visuomet esame tikri, kad pasirinkome saugius ir tinkamus iškylai produktus?

 

Pataria valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja A. Mikalauskienė.

 

Kokius produktus rinktis vasaros iškylai gamtoje?

 

Inspektorė pataria, kad planuojant iškylą, reikėtų apgalvoti ar turite reikiamą įrangą ir priemones greitai gendantiems maisto produktams transportuoti ir laikyti gamtoje. Visuomet saugiau yra pasirinkti ne taip greitai gendančius produktus, pavyzdžiui, vaisius, daržoves, kietus sūrius, konservuotus arba džiovintus mėsos gaminius, grūdų, duonos gaminius, riešutus, krekerius ir stalo vandenį. Taip pat renkantis maisto produktus parduotuvėse, būtina atkreipti dėmesį į produktų spalvą, formą, konsistenciją, laikymo sąlygas, tinkamumo vartoti terminus. Kita ne ką mažiau svarbi detalė – kraunat maisto produktus į pirkinių krepšelį, žalią mėsą, paukštieną, žuvį reikėtų supakuoti pavyzdžiui į dvigubą pakuotę, kad įsitikintumėte, jog žalios mėsos ar žuvies sultys nepateks ant kitų maisto produktų, kurie bus vartojami be papildomo terminio apdorojimo.

Maisto produktų inspektorė taip pat pasakoja apie maisto produktų transportavimą, laikymą, ruošimą, higienos subtilybes bei dažniausias apsinuodijimų priežastis (skaityti visą straipsnį).

Publikuota: 2012-06-22