Kaip reikia plauti ir nusausinti salotų lapus?

Salotas, kaip ir kitas šviežas daržoves ir vaisius, būtina plauti dėl cheminių medžiagų naudojamų šiems produktams išlaikyti patraukliais ir šviežiais prekybos vietoje.

 

Svarbu nuplauti ir nusausinti salotas

 

Keletas patarimų, kaip teisingai plauti ir nusausinti salotų lapus (špinatai, gražgarstė, kopūstas, salotos ir kt.):

 

1. Nuėmus viršutinius lapus, plauname salotas (jeigu lapai stambūs – po vieną lapą) po tekančiu vandeniu apie 1 min. Jeigu salota gūžinė, išpjauname ir nenaudojame jos šerdies, kadangi ten kaupiasi daugiausiai nitratų.

 

2. Salotas reikėtų nusausinti dėl dviejų priežasčių: drėgna terpė leidžia greičiau plisti bakterijoms; drėgmė greitai susigeria į salotų lapus ir šie nebėra tokie estetiški t.y. „pavandenija“. Nuplautas salotas nuvarviname kiaurasamtyje, gerai nukratome ir nuspaudžiame popieriniu rankšluosčiu.

 
3. Jeigu salotos apvyto – pagelbės ledo vonia! Jeigu vasarą bent pusvalandžiui paliksime salotą ne šaldytuve, pamatysime, kaip lapeliai praranda drėgmę, vysta. O mes juk norime, kad jie atrodytų patraukliai, skaniai… Nebėda! Salotos lapus 10-čiai minučių panardiname į dubenį su šaltu vandeniu bei ledukais, šlakeliu acto ir citrinos sulčių. Išėmus iš ledo vonelės, paleidžiame po tekančiu vandeniu ir kruopščiai nusausiname.

 
4. Plauname tiek salotų, kiek iš karto naudosime salotų patiekalui. Jeigu iš karto sunaudojome ne visas salotas, jų likutį sandariai suvyniokime į maistinę plėvelę ir laikykime šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas. Žinoma, salotos išliks šviežesnės ir sultingesnės ilgiau, jeigu laikysime specialiame vakuuminiame indelyje.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą