Pikantiškas padažas keptai duonai

Pikantiskas padazas

Ingredientai:

Gaminimas:

Savaitgalį kviečiamės į svečius daug draugų, todėl neretai kaip užkandį kepame duoną su česnakais. Šis paprastas užkandis turi minusą – yra sunkiai virškinamas. Tuo labiau, jeigu duona patiekiama su sūriu ir prie jos renkamės riebų padažą. Tačiau padažas nebūinai turi būti riebus! Štai kaip galite pasigaminti pikantišką padažą keptai duonai:

  1. Į dubenį dedame 4 šaukštus majonezo, užpilame 1 1/2 stiklinės kefyro;
  2. Pagardiname druska, pipirais, baziliko prieskoniu ir sudedame smulkintą česnaką;
  3. Viską gerai išsukame ir beriame tarkuotą fermentinį sūrį, viršuje pabarstome smulkintų krapų.

P.S. padažo tirštumą ir tuo pačiu riebumą galime reguliuoti tiesiog fermentinio sūrio kiekiu.

Padažas tiks ir kai kuriems Jūsų gaminamiems užkandžiams, pvz., ant skrudintos duonos su sūriu, ant kepto baltos duonos ir saulėje džiovintų pomidorų sumuštinio.