Keksas Zebriukas

Keksas Zebriukas

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir viską gerai išplakame.
  2. Atskirame inde išmaišome miltus ir kepimo miltelius. Suberiame į tešlą ir išmaišome.
  3. Tešlą paskirstome į dvi lygias dalis: į vieną suberiame kakavą; į antrą – miltų, tiek pat kaip kakavos (kad dalys būtų vienodo tirštumo). Tešla turi būti pakankamai tiršta (jeigu skystoka – įberiame miltų).
  4. Pasiruošiame norimos formos kepimo indą. Ištepti aliejumi nebūtina. Į indo vidury dedame keletą šaukštų šviesios tešlos, tuomet ant viršaus tiek pat šviesiosios. Palaukiame kol tešla truputį pasiskirstys ir vėl į vidurį dedame šviesios tešlos, tuomet tamsios… kol užsipildys visas indas.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 min.