Kalėdiniai pistacijų sausainėliai

Kalediniai pistacijų sausaineliai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pašalinkite luobelę nuo pistacijų ir 9/10 pistacijų sumalkite, o 1/10 – sukapokite peiliu;
  2. Sumaišykite maltas pistacijas su cukrumi, miltais, vaniliniu cukrumi ir druska;
  3. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite šaltą gabaliukais pjaustytą sviestą;
  4. Išminkykite tešlą ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui;
  5. Ant miltais pabarstyto stalo perminkykite tešlą su skaldytomis pistacijomis ir skaldytu šokoladu. Suformuokite (galite kočioti) plonus nedidelius blynelius (būsimus sausainius);
  6. Dėkite sausainius ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių.

Skanių sausainių KALĖDŲ rytą!