Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos

Ingredientai:

Gaminimas:

Kartais neprisiruošiame gaminti įdarytų paprikų, nes galvojam apie laiką, kurią jos atims virtuvėje, tiesa? Antra vertus, kiek galime valgyti troškinius, kepsnius ir kotletus.. Įdarytos paprikos visuomet palieka vietą improvizacijai – kuom įdarysite, su kuo valgysite, kokį garnyrą pasirinksite, kaip papuošite?

Paprastasis variantas toks:

  1. Paprikas perpjaukite pusiau ir išvalykite sėklytes, išpjaukite ir kotą (kai kurie paprikas dar apverda, kad trumpiau orkaitėje reikėtų kepti);
  2. Išvirkite keletą saujų ryžių ir palikite atvėsti;
  3. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, pakepinkite svogūną ir smulkiai sutarkuotas morkas;
  4. Sudėkite kiaulienos faršą ir maišydami kepinkite apie 5 minutes. Apšlakstykite kepamą faršą soja, pasūdykite, pabarstykite kalendra, žalumynais (ką turite virtuvėje), pipirais;
  5. Įdėkite keletą šaukštų pomidorų padažo ir viską troškinkite ant silpnos ugnies keletą minučių. Nuimkite troškintą mėsą nuo ugnies ir įmaišykite virtus ryžius. Įdaras turėtų turėti savo sulčių, t.y. nebūti sausas;
  6. Į paprikų puseles paspausdami pridėkite mėsos įdaro ir pašaukite į orkaitę kepti apie 30 minučių (180 laipsnių temperatūroje);
  7. Tuo tarpu išvirkite bulves ir sugrūskite su keletu šaukštų grietinės;

Paprikų puseles skanu valgyti su grietine!