Purus – trupininis obuolių pyragas

Trupinis obuolių pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

Rudeniop sodas pilnas sunokusių obuolių. Laikas pasivaišinti puriu (trupininiu) oboulių pyragu!

  1. Įkaitinkime orkaitę iki 200 laipsnių kaitros.
  2. Sumaišykime 1 1/4 stiklinės miltų, kepimo miltelius, cukrų, druską bei 1/2 šaukštelio cinamono.
  3. Dideliame dubenyje išplakime kiaušinį, įpilkime pieno bei įdėkime 4 šaukštus sviesto. Suberkime sausą miltų masę ir gerai išmaišykime. Įmaišykime obuolių skilteles.
  4. Paskirtykime tešlą kepimo formoje.

Pagaminkime trupininį obuolių pyrago paviršių:

  1. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykime miltinį cukrų, 1/4 stiklinės miltų bei 1/2 šaukštelio cinamono. Tuomet (šakute) įtrinkime 3 šaukštus sviesto į sausą masę, kol tešla sušoks į smulkius trupinius.
  2. Apibarstykime kepimo formoje esančią tešlą ir pašaukime kepimo formą į orkaitę. Kepkime 35 minutes, kol pyrago viršus pagels.
  3. Atšaldykime orkaitėje ir supjaustykime kubeliais. Skanaus!

P.S. rekomendacija kitam Jūsų kepiniui – auksinis obuolių pyragas!