Silkė pataluose

Silkė pataluose

Ingredientai:

Gaminimas:

Rusiškos virtuvės paveldas – maždaug nuo 1970 m. itin populiarios silkės salotos, kurios dažnai patiekiamos Naujųjų metų išvakarėse.

  1. Sūdytame vandenyje išvirkime burokėlius (~45 min.), bulves ir morkas. Atvėsinkime, nulupkime ir sutarkuokime į skirtingus dubenis. Jeigu bulvės per minkštos tarkuoti, supjaustykime jas mažais kubeliais.
  2. Kietai virtus kiaušinius nulupkime ir sutarkuokime.
  3. Silkę ir svogūną supjaustykime mažais kubeliais. Pažiūrėkime, kad silkėje neliktų (matomų) mažų kaulų – siūlelių, reikėtų juos pašalinti.
  4. Nedideliame dubenyje paruoškime ” silkę pataluose ” – susluoksniuokime ingredientus tokia tvarka: burokėliai, majonezas, morkos, svogūnai, silkė, bulvės. Šakute paspaudykime, kad sluoksniai priglustų prie vienas kito. Šiek tiek luktelkime, kol majonezas persisunks per pagrindinį sluoksnį, tuomet dubenį dailiai apverskime lėkštėje, kad sluoksniuotos salotos iš dubens nugultų lėkštėje. Padėkime šaltai iki tieksime ant stalo.
  5. Tiekiant ant stalo, apibarstykime viršų tarkuotu kiaušiniu ir pagražinkime majonezu.

Kad silkė pataluose atrodytų dar gardžiau, galima ją patiekti labai mažomis porcijomis, t . y. sluoksniuojant ingredientus tiesiog puodeliuose.

Skanaus!