Kiauliena kinietiškai (Szechuan)

Kiauliena kinietiškai

Ingredientai:

Gaminimas:

Szechuan – greičiausiai nuo Sičuano, vienos iš keturių didžiųjų kinų virtuvių, kilęs patiekalas. Šiai virtuvei būdingas išskirtinumas – aštrumas. Tačiau šiandien vienintelis aštrus ingredientas kiaulienoje kinietiškai bus čili pipiras.

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustykime pailgomis juostelėmis. Sojos padaže (3 v. šaukštai) išmaišykime 1 v. šaukštą kukurūzų (arba įprasto) krakmolo – apšlakstykime kiaulienos gabalėlius, išmaišykime ir palikime 15 min. marinuotis;
  2. Į įkaitintą gilią keptuvę įpilkime šlakelį aliejaus. Sudėkime itin smulkiai pjaustytos imbiero šaknies ir čili pipirą, suberkime smulkintą svogūną. Tuomet pridėkime susmulkintą morką ir raudonąją papriką – pakepinkime maišant 2-3 min. Keptuvės turinį sudėkime į puodą;
  3. Į keptuvę vieną po kito sudėkime kiaulienos gabalėlius, apverskime, kad abi pusės apskrustų (žnyplės pravers). Supilkime pusę stiklinės  sultinio, ryžių acto, 2 v. šaukštus sojos padažo, cukrų. Įmaišykime prieš tai apkeptas daržoves. Keptuvės turinį pamaišykime ir uždenkime troškintis 5-8 min.;
  4. Šlakelyje vandens išmaišykime v. šaukštą kukurūzų krakmolo, nuolat maišydami supilkime į keptuvę. Padažas ims tirštėti, kruopščiai maišykime ir patraukime keptuvę nuo kaitros;
  5. Kiaulieną kinietiškai patiekime su ryžiais ir sojos padažu. Skanaus!