Vištienos vyniotinis su slyvomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais ir slyvomis

Ingredientai:

Gaminimas:

Ilgėjant dienai ir įsibėgėjant pavasariui, ieškome mažiau kaloringo maisto. Gražiausios pavasario šventės, šv. Velykų, stalas paprastai numarginamas įvairių spalvų patiekalais, tarp kurių nuo seno ir mėsos vyniotiniai, kurie taipogi gali būti liesi (jeigu neįdaryti šonine, žinoma). Šiandieną gaminsime vieną iš saldžiųjų vyniotinių – slyvomis bei džiovintais pomidorais įdarytą vištienos krūtinėlę.

 

Vištienos krūtinėlės dalis atskiriame vieną nuo kitos, nuplauname šaltu vandeniu. Padedame į tarpą tarp sviestinio popieriaus ir kočėlu išmušame krūtinėlę iki reikiamo storio (1 cm).

 

Ruošiame vyniotinio įdarą. Į elektrinio smulkintuvo indą dedame visus likusius ingredientus: saulėje džiovintus pomidorus, sūrį, slyvas, šlakelį žuvies padažo, žiupsnelį čiobrelio ir druskos, maltų pipirų, krapus, sezamo sėklas, citrinos žievelės. Susumulkiname iki vientisos masės.

 

Vištienos vyniotinio įdaras

 

Vištienos krūtinėles aptepame įdaru (žr. nuotrauka Nr. 2), dailiai suvyniojame ir aplekiame kepimo folija (žr. nuotrauka Nr. 3). Dedame į iki 150°C įkaitintą orkaitę ir kepame 60 minučių. Vyniotiniai paruošti! (valgome šiltus su garnyru arba atvėsusius).

 

Vištienos vyniotinio gamyba

 

Vištienos vyniotinio kepimas

 

P. S. Nors kai kurios šeimininkės likusios vyniotinius virti, kepti vyniotiniai kur kas skanesni, kadangi kepimas, kaip gaminimo būdas, padeda išryškinti mėsos bei įdaro skonines savybes.