Agrastų ir datulių kokteilis

Agrastų ir datulių kokteilis

Ingredientai:

Gaminimas:

Vaikystėje labai mėgau agrastus. Man patikdavo jų traškėjimas, o dar labiau – rūgštelė. Tik labai nemėgdavau rinkti, nes jų riesti spygliukai – lyg kabliukai kibdavo į marškinių rankoves. Mamos virta agrastų uogiene gardindavau blynus. Ir vakar, lyg tyčia, užsukusi turgelin, radau agrastų. Namo skridau kaip ant sparnų, nes labai nekantravau paragauti.Tik bėda buvo ta, kad žaliavalgiško recepto po ranka neturėjau. Ilgus metus pragyvenusi JAV, buvau pamiršusi jų skonį, todėl dabar saujoje laikydama uogas, nesiruošiau taip lengvai pasiduoti. Pasidairiusi po spinteles, susiradau datules…

  1. Užmerkiame vandenyje datules.
  2. Perrenkame ir nuplauname agrastus.
  3. Suberiame agrastus bei suminkštėjusias datules į smulkintuvą ir susmulkiname. Užpilame stikline vandens ir viską gerai sumalame.
  4. Kokteilį galima pagardinti įvairiausiais būdais. Aš pasirinkau kajeno pipiro miltelius ir keletą krislelių jūros druskos.

Kokteilis buvo ne tik gardus, bet ir sotus! Parengė Irena Žentalytė