Cukraus glajus sausainiams ir kepiniams

Cukraus glajus kepiniams

Ingredientai:

Gaminimas:

Šiandienos receptas apie, taip vadinamą, cukraus glajų – glaistą, paprastai gaminamą iš cukraus pudros, citrinos sulčių ir kiaušinio baltymo. Toks saldus glajus naudojamas kepiniams (sausainiams, meduoliams, bandelėms, keksams ir  kitiems kepiniams) puošti ir pagardinti.

  1. Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio. Baltymą išplakame elektriniu plaktuvu (arba rankomis) iki tirštumo. Suberiame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sulčių;
  2. Cukraus masę maišome tol, kol glajus sutirštėja (5 min.), tampa blizgus. Dėmesio: cukraus glajus ilgainiui džiūsta, todėl verta pasigaminti tiek, kiek planuojama sunaudoti per dieną; meduoliniam nameliui suklijuoti reikia gana tiršto glajaus, todėl jeigu matome, kad glaistas per skystas, įmaišome daugiau cukraus pudros – svarbiausia, kad mažyliams, kol klijuoja ir puošia namelį būtų smagu ir nesudėtinga (žr. nuotrauka).