Kuminas

Kmyninis kuminas – salierinių šeimos žolinis augalas, kurio sėklos dėl išskirtinio ir stipraus aromato naudojamos patiekalams gardinti: daržovių patiekalams, troškiniams, sriuboms, salotoms ir užkandžiams. Maltos kumino sėklos – dažnai sutinkama prieskonių mišinių sudedamoji dalis.

Kuminas: susiję receptai
Didžiųjų pupų troškinys
150 min.
Tikrų lietuviškų pupų troškinys tiks ir Užgavėnių, ir sočiai vakarienei vasaros darbų įkraštyje. Skanaus!
Trinta moliūgų ir kario sriuba
45 min.
Šiandieną gaminame trintą moliūgų sriubą, pagardintą imbieru, kariu ir kokosų pienu. Turtinga skonių sriuba paliks gerą įspūdį!
Meksikietiškos pupelių salotos
20 min.
Sočios, aštrios ir tuo pat metu gaivios pupelių salotos. Gaminame namuose, receptas su nuotraukomis.
Kepta kiaulienos mentė
120 min.
Pasiruoškime įdėti patiekalui meilės - jos ir trupučio kantrybės prireiks, kad mėsa būtų aromatinga, minkšta ir sultinga.
Morkų avokadų salotos
45 min.
Aromatingos ir sočios salotos su orkaitėje troškintomis morkomis bei įvairiaspalviu užpilu. Vakarėlyje bus avokadas ir kuminas - jeigu kam nors nepriimtini svečiai, prašome į tai atsižvelgti...