Sudėtinės dalys:
-
Morkos, 1 vnt.
-
Kiaulienos faršas, 350 g
-
Ryžiai, 6 v. šaukštai
-
Kalendra, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Bulvės, 6 vnt.
-
Grietinė, 3 v. šaukštai
-
Geltonoji paprika, 3 vnt.
-
Sojos padažas, pagal skonį
Gaminimas:
Kartais neprisiruošiame gaminti įdarytų paprikų, nes galvojam apie laiką, kurią jos atims virtuvėje, tiesa? Antra vertus, kiek galime valgyti troškinius, kepsnius ir kotletus.. Įdarytos paprikos visuomet palieka vietą improvizacijai – kuom įdarysite, su kuo valgysite, kokį garnyrą pasirinksite, kaip papuošite?
Paprastasis variantas toks:
- Paprikas perpjaukite pusiau ir išvalykite sėklytes, išpjaukite ir kotą (kai kurie paprikas dar apverda, kad trumpiau orkaitėje reikėtų kepti);
- Išvirkite keletą saujų ryžių ir palikite atvėsti;
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, pakepinkite svogūną ir smulkiai sutarkuotas morkas;
- Sudėkite kiaulienos faršą ir maišydami kepinkite apie 5 minutes. Apšlakstykite kepamą faršą soja, pasūdykite, pabarstykite kalendra, žalumynais (ką turite virtuvėje), pipirais;
- Įdėkite keletą šaukštų pomidorų padažo ir viską troškinkite ant silpnos ugnies keletą minučių. Nuimkite troškintą mėsą nuo ugnies ir įmaišykite virtus ryžius. Įdaras turėtų turėti savo sulčių, t.y. nebūti sausas;
- Į paprikų puseles paspausdami pridėkite mėsos įdaro ir pašaukite į orkaitę kepti apie 30 minučių (180 laipsnių temperatūroje);
- Tuo tarpu išvirkite bulves ir sugrūskite su keletu šaukštų grietinės;
Paprikų puseles skanu valgyti su grietine!
o gal kas zinot, koki padaziuka tokiai paprikai?
Teisingas patiekalas!