Keksas Zebriukas

Tirpstantis burnoje keksas - dryžuotas kaip zebras. Prireiks trupučio kantrybės ir keksas pavyks puikiai.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.64 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 14
Loading...
4.64 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 14
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Keksas Zebriukas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir viską gerai išplakame.
  • 2
    Atskirame inde išmaišome miltus ir kepimo miltelius. Suberiame į tešlą ir išmaišome.
  • 3
    Tešlą paskirstome į dvi lygias dalis: į vieną suberiame kakavą; į antrą - miltų, tiek pat kaip kakavos (kad dalys būtų vienodo tirštumo). Tešla turi būti pakankamai tiršta (jeigu skystoka - įberiame miltų).
  • 4
    Pasiruošiame norimos formos kepimo indą. Ištepti aliejumi nebūtina. Į indo vidury dedame keletą šaukštų šviesios tešlos, tuomet ant viršaus tiek pat šviesiosios. Palaukiame kol tešla truputį pasiskirstys ir vėl į vidurį dedame šviesios tešlos, tuomet tamsios... kol užsipildys visas indas.
  • 5
    Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 min.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Agniete | 8-19-2017 20:08

Geras labai. Skanu buvo!

Jokūbas | 1-17-2016 10:01

@Giedre, stiklinė standartinė 200 ml

Giedre | 1-13-2016 12:01

Kokio dydzio stikline naudojote?

Dagnija | 6-16-2014 12:06

Labai patiko. 🙂 Ačiū 🙂

Jokūbas | 1-13-2014 21:01

@Jurgita. Ir dar elementarios galimos priežastys: šonuose keksas prilimpa prie kaštų, o vidurys turi kur pūstis; orkaitė nevienodai paskirsto kaitrą.

Jokūbas | 1-13-2014 21:01

@Jurgita: kartais kiaušiniai nevienodą kilimą parodo (pavyzdžiui laikyti kambario temperatūroje duoda geresnį kilimą, paimti tiesiai iš šaldytuvo – mažesnį).

Jokūbas | 1-13-2014 21:01

@Jurgita: pirma mintis – gal kepimo milteliai neišsimaišė? 🙂

jurgita | 1-8-2014 22:01

Man kažkaip įdomia iškilo – bangomis – įdomu, ką ne taip padariau?

laura | 11-27-2012 16:11

Labai geras receptas 🙂

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą