Keksas Zebriukas

Tirpstantis burnoje keksas - dryžuotas kaip zebras. Prireiks trupučio kantrybės ir keksas pavyks puikiai.
4.64 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 14
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir viską gerai išplakame.
  2. Atskirame inde išmaišome miltus ir kepimo miltelius. Suberiame į tešlą ir išmaišome.
  3. Tešlą paskirstome į dvi lygias dalis: į vieną suberiame kakavą; į antrą – miltų, tiek pat kaip kakavos (kad dalys būtų vienodo tirštumo). Tešla turi būti pakankamai tiršta (jeigu skystoka – įberiame miltų).
  4. Pasiruošiame norimos formos kepimo indą. Ištepti aliejumi nebūtina. Į indo vidury dedame keletą šaukštų šviesios tešlos, tuomet ant viršaus tiek pat šviesiosios. Palaukiame kol tešla truputį pasiskirstys ir vėl į vidurį dedame šviesios tešlos, tuomet tamsios… kol užsipildys visas indas.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 min.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 1-17-2016 10:01

@Giedre, stiklinė standartinė 200 ml

Giedre | 1-13-2016 12:01

Kokio dydzio stikline naudojote?

Dagnija | 6-16-2014 12:06

Labai patiko. :) Ačiū :)

Jokūbas | 1-13-2014 21:01

@Jurgita. Ir dar elementarios galimos priežastys: šonuose keksas prilimpa prie kaštų, o vidurys turi kur pūstis; orkaitė nevienodai paskirsto kaitrą.

Jokūbas | 1-13-2014 21:01

@Jurgita: kartais kiaušiniai nevienodą kilimą parodo (pavyzdžiui laikyti kambario temperatūroje duoda geresnį kilimą, paimti tiesiai iš šaldytuvo – mažesnį).

Jokūbas | 1-13-2014 21:01

@Jurgita: pirma mintis – gal kepimo milteliai neišsimaišė? :)

jurgita | 1-8-2014 22:01

Man kažkaip įdomia iškilo – bangomis – įdomu, ką ne taip padariau?

laura | 11-27-2012 16:11

Labai geras receptas :)

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą