Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir viską gerai išplakame.
2
Atskirame inde išmaišome miltus ir kepimo miltelius. Suberiame į tešlą ir išmaišome.
3
Tešlą paskirstome į dvi lygias dalis: į vieną suberiame kakavą; į antrą - miltų, tiek pat kaip kakavos (kad dalys būtų vienodo tirštumo). Tešla turi būti pakankamai tiršta (jeigu skystoka - įberiame miltų).
4
Pasiruošiame norimos formos kepimo indą. Ištepti aliejumi nebūtina. Į indo vidury dedame keletą šaukštų šviesios tešlos, tuomet ant viršaus tiek pat šviesiosios. Palaukiame kol tešla truputį pasiskirstys ir vėl į vidurį dedame šviesios tešlos, tuomet tamsios... kol užsipildys visas indas.
5
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 min.
Geras labai. Skanu buvo!
@Giedre, stiklinė standartinė 200 ml
Kokio dydzio stikline naudojote?
Labai patiko. 🙂 Ačiū 🙂
@Jurgita. Ir dar elementarios galimos priežastys: šonuose keksas prilimpa prie kaštų, o vidurys turi kur pūstis; orkaitė nevienodai paskirsto kaitrą.
@Jurgita: kartais kiaušiniai nevienodą kilimą parodo (pavyzdžiui laikyti kambario temperatūroje duoda geresnį kilimą, paimti tiesiai iš šaldytuvo – mažesnį).
@Jurgita: pirma mintis – gal kepimo milteliai neišsimaišė? 🙂
Man kažkaip įdomia iškilo – bangomis – įdomu, ką ne taip padariau?
Labai geras receptas 🙂