Straipsniai abėcėlės tvarka A-Z

Dažikliai – tai medžiagos, suteikiančios maisto produktui spalvą ar ją atgaivinančios. Tai viena iš keturių maisto priedų kategorijų.

Ne vienas virtuvės šefas elgiasi sumaniai ir neišpila vandens, kuriame virė daržoves – jie žino, kad sultinys puikiai tiks tiek sriubai išvirti, tiek padažui pagardinti, tiek pagrindiniam patiekalui gaminti. Keletas patarimų, kad daržovių sultinys taptų vienu pagrindinių Jūsų skanių patiekalų sprendimu: Daržovių sultiniui tinkančios daržovės yra: svogūnai, česnakai, morkos, saldžiosios paprikos, salierai, ropės, baklažanai, špinatai […]

Tik ką pasirodė labai naudingas ir įdomus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto parengtas straipsnis apie druskos rūšis. Štai kas rašoma apie kai kurias druskas. Himalajų druska – rožinės spalvos druska, tokią spalvą įgaunanti dėl jos sudėtyje esančių kalcio, magnio, vario ir geležies. Himalajų druskos tėvynė – Indija. Ši druska išgaunama šachtose, bet pagal […]