Straipsniai abėcėlės tvarka A-Z

Konservantai – tai natūralios arba sintetinės kilmės cheminės medžiagos, apsaugančios maisto produktą nuo mikroorganizmų poveikio (bakterijos, mieliagrybiai, pelėsiniai grybai) ar nepageidaujamų cheminių virsmų ir prailginančios jo vartojimo trukmę.

Kad pyragas iškiltų, naudojame kepimo miltelius, tiesa? O kad kepimo milteliai pasiskirstytų tolygiai, visuomet juos išmašykime visų pirma su miltais ir tik tuomet į tešlą. Tuo būdu kepimo milteliai pasiskirtys po visą pyrago tešlą ir kepinys tikrai iškils gerai. Jeigu kepinių kildymui naudojate valgomąją sodą, šio principo nepritaikysite. Tačiau soda neutralizuojama citrinos rūgštimi arba tiesiog [...]

Kad kepant įdarytus blynelius, jie gražiai apskrustų, pamirkykite juos plaktame kiaušinyje ir tik tuomet dėkite į keptuvę.

Vermutas yra gėrimas, pagamintas iš vyno, cukraus bei daugelio įvairių aromatinių augalų skoniui suteikti ir sustiprinti. Vermuto gamybai naudojama 30 – 50 ingredientų, kartais ir daugiau. Kitaip dar vadinamo aromatizuotu vynu, vermuto gamyboje neretai naudojamas ir spiritas, tačiau ne alkoholiniam tūriui padidinti, o skoniams atskleisti, perteikti. Vyno ar kelių vyno rūšių bei tam tikrų ingredientų [...]

Kai perkate daržoves jų sezono metu, laikykite jas 10-18 laipsnių temperatūroje, kad jos išliktų šviežios ir kuo ilgesnį laiką neturėtų sąlyčio su oru. Kiekviena daržovė prieš vartojant turėtų būti kruopščiai nuplauta, nusausinta ir pjaustoma atitinkamai, kad išlaikytų geriausias savo skonio savybes, maistingąsias medžiagas ir vitaminus. Bulvės Yra daugelis bulvių rūšių. Patartina pirkti tos rūšies bulves, [...]

Iš tiesų, svarbu ne tik žinoti, kuriam karštam patiekalui, kuris prieskonis ypač tinka, bet ir kuriuo metu, ruošiant šį patiekalą, vieną ar kitą prieskonį geriausia naudoti. Prieskoniniai augalai (valgomosios aromatinių augalų dalys) bei eteriniai aliejai gali būti suskirstyti į dvi priešingas kategorijas pagal reakciją į patiekalo temperatūros pokyčius. Pavadinkime šias kategorijas „A“ – pastovias savybes [...]

Tinkamas prieskonis bet kuriam patiekalui – tai tas prieskonis, kuris Jūsų paties skoniui atrodo tinkamas. Kai eksperimentuojate su nauju prieskoniniu augalu Jūsų virtuvėje, visų pirma sutrinkite žiupsnelį prieskonio savo delne, leiskite jam sušilti, uoskite ir ragaukite jo: jeigu skonis švelnus – drąsiai galite su šiuo prieskoniu eksperimentuoti; jeigu skonis aitrus – pirmąkart naudokite atsargiai ir [...]

Šiltasis metų sezonas suteikia mums progą daugiau laiko praleisti gamtoje. O kur apetitas pats didžiausias? Žinoma, aktyviai ilsintis gamtoje: prie vandens telkinių, stovyklaujant gryname ore ar prisėdus pailsėti vidury žygio miško takeliais… Su savimi pasiimame įvairaus maisto ir gėrimų, tačiau ar visuomet esame tikri, kad pasirinkome saugius ir tinkamus iškylai produktus?   Pataria valstybinės maisto [...]

Skaidulinės medžiagos – angliavandeniai, kurių yra augaliniuose produktuose ir kurias žmogaus virškinimo trakte skaldo storosios žarnos mikroflora, o ne virškinimo fermentai.   Daugelis mokslinių tyrimų parodė, jog skaidulinės medžiagos gali būti labai naudingos žmogaus sveikatai: padėti sulieknėti, sumažinti storosios žarnos vėžio bei krūties vėžio riziką, pagerinti žarnyno mikroflorą ir kt.   Kokiame maiste yra skaidulinių [...]

Galbūt su pupelių ar čili troškiniu, o gal su gardžiai mėsa ir daržovėmis įdarytomis tortilijomis Jums asocijuojasi meksikietiškas maistas? Šioje reklamoje nematysite meksikietiško troškinio ir apskritai meksikietiško maisto… o tik asociaciją!