Straipsniai abėcėlės tvarka A-Z

Uošvienė pakelia lėkštę su pyragaičiais: – Vaišinkitės sveteliai! – Ačiū, vieną jau suvalgiau, – dėkoja žentas. Uošvienė klastingai primerkia akį: – Na, sakykime ne vieną, o septynis, bet niekas čia gi neskaičiuoja!  *** Vyras skaito antraštę kriminalų skyriuje: “Užpuolimo metu restorane atsitiktinai nušauta padavėja”. Vyras pasisuka į žmoną: – Ko gero nuobodu tavo motinai kiauras […]

Iš tiesų, svarbu ne tik žinoti, kuriam karštam patiekalui, kuris prieskonis ypač tinka, bet ir kuriuo metu, ruošiant šį patiekalą, vieną ar kitą prieskonį geriausia naudoti. Prieskoniniai augalai (valgomosios aromatinių augalų dalys) bei eteriniai aliejai gali būti suskirstyti į dvi priešingas kategorijas pagal reakciją į patiekalo temperatūros pokyčius. Pavadinkime šias kategorijas „A“ – pastovias savybes […]

Tinkamas prieskonis bet kuriam patiekalui – tai tas prieskonis, kuris Jūsų paties skoniui atrodo tinkamas. Kai eksperimentuojate su nauju prieskoniniu augalu Jūsų virtuvėje, visų pirma sutrinkite žiupsnelį prieskonio savo delne, leiskite jam sušilti, uoskite ir ragaukite jo: jeigu skonis švelnus – drąsiai galite su šiuo prieskoniu eksperimentuoti; jeigu skonis aitrus – pirmąkart naudokite atsargiai ir […]

2012 m. vasario mėnesio populiariausi patiekalų receptai itin įvairūs – nuo trupininio pyrago iki riešutų užkandžio ir pomidorinės sriubos. Kiek patiekalų spėjote pasigaminti per 29 dienas šiemet turėjusį vasarį? Gali būti, ne vienas savo antrajai pusei paruošėte vakarienę arba paminėdami vasario 16-osios laisvadienį gaminote kartu su šeima.   Štai populiariausi išbandyti vasario mėnesio receptai:   […]

Pastebėjome labai gražų pasisakymą apie pomėgį gaminti. Citata iš Werner Tiki ir Marion Küstenmacher knygos “100 priežasčių dėl ko verta gyventi” (leidykla „Alma litera“ 2003).   Mėgstate gaminti? Gaminti maistą šeimai, ar mieliems draugams dažniausiai kainuoja gerokai pigiau negu eiti į restoraną. Gaminti verta ir dėl to, kad ruošdami maistą ne tik gardžius ir šviežius […]

Tik ką pasirodė labai naudingas ir įdomus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto parengtas straipsnis apie druskos rūšis. Štai kas rašoma apie kai kurias druskas. Himalajų druska – rožinės spalvos druska, tokią spalvą įgaunanti dėl jos sudėtyje esančių kalcio, magnio, vario ir geležies. Himalajų druskos tėvynė – Indija. Ši druska išgaunama šachtose, bet pagal […]

2012 m. kovo mėnesio (kuomet pražydo pirmosios pavasario gėlės) populiariausi receptai: Florentinų receptas Taip, šiems sausainiams reikia sutirštinto pieno, riešutų, saulėgrąžų arba moliūgo sėklų, dribsių.. Ir taip, visi svečiai Florentinus lesa it paukštis trupinius. Nes taaaaaip skanu (patiekalo nuotrauka)! *** Tuno salotos Salotos, kurioms prireiks ne tik konservuoto tuno, bet ir raudonųjų svogūnų, agurkų bei […]

2012 m. balandžio mėnesio populiariausi receptai. Kas buvo įdomu virtuvės šeimininkėms ir šeimininkams prieš šv. Velykas ir po jų, kai orai ėmė šilti? Velykų boba Molinėje puodynėje keptas šv. Velykų pyragas su razinomis. Tradicinius patiekalus iš tiesų verta prisiminti ir išlaikyti ant šventinio stalo (patiekalo nuotrauka)! *** Lavašas su lašiša Jeigu šylant orams organizuosite draugų […]

Galbūt pamenate vieną iš itin sėkmingų ir įsimintinų maisto prekės reklamų pastaraisiais metais? Vienos iš pieno ir pieno gaminių bendrovės Arab Dairy reklaminė kampanija sudrebino Egiptą ir nuskambėjo visame pasaulyje. Subtilaus juodo humoro forma pateikta žinutė: jeigu nevalgysi „Panda“ sūrio, atsiras panda ir sumals tave į miltus.   Kaip pasakytų vienas publicistinės laidos vedėjas, vieniems […]

Greito maisto restoranų tinklas SONIC (JAV) savo reklamoje atskleidžia kliento fantaziją pasakius, jog jis gali gauti mėsainį su bet kuo, ką tik išsirinks… Smagi ir apetitą kelianti reklama sužavėjo ne vieną mėsainių gerbėją. O Jus?     Projektas: Heart’s Desire (2011 m.) Užsakovas: SONIC, JAV Reklamos agentūra: Goodby, Silverstein & Partners Muzika: America “You Can […]