Straipsniai abėcėlės tvarka A-Z

Gilė – tai 2-5cm ilgio apvalainas ąžuolo medžio vaisius kietu kevalu. Ąžuolai subrandina giles rugsėjo-spalio mėnesį.     Ar žinojote, kad: 1. Ąžuolo medis užaugina po 1-4 giles ant kiekvieno kotelio;   2. Gilės maistingumu nenusileidžia daržovėms, jose yra: 40-50 % krakmolo, 7 % cukraus, 5-8 % rauginių medžiagų, iki 5 % riebalų, baltymų, cukraus ir […]

Ar atkreipiate dėmesį į užrašus ant kiaušinių pakuočių? O ar atkreipiate dėmesį į žymenis ant pačių kiaušinių? Kartais pravartu tai padaryti, kadangi ženklinimas suteikia daug naudingos informacijos, pagal kurią išsirinksime kiaušinius tokius, kokius norime valgyti ir tokius, už kuriuos nepermokėsime.   Raidėmis A ir B žymima kiaušinių klasė. Prekybos vietose (parduotuvės, turgavietės) gali būti parduodami […]

Ryžiai

Iki šiol daugelis žmonių, tarp kurių ir virtuvės šefai, plauna ryžius. Yra daug skirtingų nuomonių šia tema. Viena jų, kad ryžių plovimas yra išlikęs kaip tradicija, kadangi anksčiau ryžius žmonės įsigydavo ne itin švarius, o dabar – pilnai paruoštus virimui. Tačiau argi nuplovus ryžius, kuriuos dabar įsigyjame prekybos centruose, jie išverda ne dailesni, skanesni ir […]

Pasaulinė košės diena

Spalio 10 d. minima pasaulinė košės diena. Įvairių kruopų košės – sveikas, naudingas ir lengvai virškinamas patiekalas, kuriuo rekomenduojama mėgautis keliskart per dieną. Visgi ne visos kruopos yra vienodai naudingos sveikatai, o specialistai rekomenduoja rinktis kuo mažiau apdorotas, neskalytas kruopas, kurios yra pilno gūdo (pavyzdžiui, grikiai ir ryžiai), nes perdirbtos, poliruotos, pavyzdžiui, manai, turi mažai […]