Straipsniai abėcėlės tvarka A-Z

Svogūną naudojame kasdienėje maisto gamyboje, todėl tenka susidurti tiek su jo aitriu aromatu, tiek su savybe pravirkdyti. Netgi sakoma, kad svogūnas daugelį atbaidė nuo gaminimo ypatumų ir virtuvės. Štai keletas virtuvės patarimų, padėsiančių ruošiant patiekalus “draugauti” su svogūnu: Kad svogūnas nepravirkydų: perpjaukite svogūną pusiau ir pamerkite puseles į vandenį. Palaikykite 15 min. ir tuomet pjaustykite. [...]

Švenčių proga valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai pataria ruošti skalsius ir saugius patiekalus: Nepriruoškite daugybės maisto, kurio nesuvartojus, teks jį išmesti arba rizikuojant sveikata, valgyti keletą dienų po švenčių; Apsiperkant, atkreipkite dėmesį į etiketėje nurodytą tinkamumo vartoti terminą bei ar pakuotė nepažeista; Greitai gendančius maisto produktus laikykite šaldytuve; Žalią mėsą, paukštieną, žuvį, kiaušinius atskirkite [...]

2012 m. vasario mėnesio populiariausi patiekalų receptai itin įvairūs – nuo trupininio pyrago iki riešutų užkandžio ir pomidorinės sriubos. Kiek patiekalų spėjote pasigaminti per 29 dienas šiemet turėjusį vasarį? Gali būti, ne vienas savo antrajai pusei paruošėte vakarienę arba paminėdami vasario 16-osios laisvadienį gaminote kartu su šeima.   Štai populiariausi išbandyti vasario mėnesio receptai:   [...]

2012 m. kovo mėnesio (kuomet pražydo pirmosios pavasario gėlės) populiariausi receptai: Florentinų receptas Taip, šiems sausainiams reikia sutirštinto pieno, riešutų, saulėgrąžų arba moliūgo sėklų, dribsių.. Ir taip, visi svečiai Florentinus lesa it paukštis trupinius. Nes taaaaaip skanu (patiekalo nuotrauka)! *** Tuno salotos Salotos, kurioms prireiks ne tik konservuoto tuno, bet ir raudonųjų svogūnų, agurkų bei [...]

2012 m. balandžio mėnesio populiariausi receptai. Kas buvo įdomu virtuvės šeimininkėms ir šeimininkams prieš šv. Velykas ir po jų, kai orai ėmė šilti? Velykų boba Molinėje puodynėje keptas šv. Velykų pyragas su razinomis. Tradicinius patiekalus iš tiesų verta prisiminti ir išlaikyti ant šventinio stalo (patiekalo nuotrauka)! *** Lavašas su lašiša Jeigu šylant orams organizuosite draugų [...]

Kas Jus labiausiai domino gegužės mėnesį? Ką gaminote ir kokiais patiekalais vaišinote šeimą, draugus, pažįstamus?   Florentinų receptas Receptas mūsų sąraše nėra naujas, tačiau kuris laikas išlieka vienas populiariausių. Vadinasi, šiuos sveikuoliškus sausainėlius norėtų krimstelti ne vienas skaitytojas. Siauras ingredientų sąrašas ir nesudėtinga eiga – kiekvienam pavyks pagaminti skaniausius sveikuolius (patiekalo nuotrauka)! *** Krabų salotos [...]

Kokių receptų ieškojote ir ką daugiausiai gaminote vasarą? Šiltesnio oro bangos ir atostogų laikas pastūmėjo ieškoti ne tik tradicinių patiekalų, bet ir užkandžių bei gaivinančių kokteilių receptų.   Ramunės sumuštinukai Greitai paruošiami užkandžiai ypač aktualūs vasarą, kai norime kuo daugiau laiko praleisti lauke, negu prie puodų. Agurko, lašišos ir virtų kiaušinių užtepėle apteptoms batono riekelėms [...]

Pasaulinė košės diena

Spalio 10 d. minima pasaulinė košės diena. Įvairių kruopų košės – sveikas, naudingas ir lengvai virškinamas patiekalas, kuriuo rekomenduojama mėgautis keliskart per dieną. Visgi ne visos kruopos yra vienodai naudingos sveikatai, o specialistai rekomenduoja rinktis kuo mažiau apdorotas, neskalytas kruopas, kurios yra pilno gūdo (pavyzdžiui, grikiai ir ryžiai), nes perdirbtos, poliruotos, pavyzdžiui, manai, turi mažai [...]