Straipsniai abėcėlės tvarka A-Z

Į numeriais E400-499 žymimą maisto priedų grupę patenka maisto priedai, pasižymintys tirštikliams, stabilizatoriams ir emulsikliams būdingomis savybėmis… Emulsiklių savybės: užtikrina vienodą riebalų ir kitų komponentų pasiskirstymą; maiste sudaro koloidines sistemas, emulsijas, aerozolius; padaro maisto produktus patraukliais akiai (panaikina medžiagų sluoksniavimąsi); reguliuoja rūgštingumą, išlaiko drėgmę ir apsaugo nuo pelėsių;

  Prekybos centre vis dažniau susidarančios eilės prie vaisių ir daržovių liudija, kad „žalieji“ maisto produktai mūsų racione užima svarbią vietą. Kone kiekviename naujienų ar laisvalaikio skaitinyje rasime bent vieną straipsnį, kuriame mitybos specialistai grūmoja kumščiu ir primygtinai reikalauja pereiti prie sveikesnės mitybos: mažiau riebalų bei kepto maisto, daugiau šviežių daržovių ir vaisių, mažiau cukraus… [...]

patiekalai-is-farso

Mėsos faršas, ko gero, yra vienas greičiausių ir ekonomiškiausių pasirinkimų mėsos patiekalui. Galime įsigyti jau paruoštą faršą mylimiausioje mėsos krautuvėje arba paruošti mėsą namuose: susmulkinti mėsmale arba smulkiai sukapoti peiliu.   Pastaruoju metu gavau keletą laiškų iš lankytojų, klausiančių idėjų patiekalams iš faršo. Taigi surinkau dešimtuką įvairių receptų iš faršo (kiaulienos, jautienos, ėrienos, kalakutienos), taip [...]