Naujienos
Pasaulinė košės diena

Spalio 10 d. minima pasaulinė košės diena. Įvairių kruopų košės – sveikas, naudingas ir lengvai virškinamas patiekalas, kuriuo rekomenduojama mėgautis keliskart per dieną. Visgi ne visos kruopos yra vienodai naudingos […]

Ryžiai

Iki šiol daugelis žmonių, tarp kurių ir virtuvės šefai, plauna ryžius. Yra daug skirtingų nuomonių šia tema. Viena jų, kad ryžių plovimas yra išlikęs kaip tradicija, kadangi anksčiau ryžius žmonės […]

Ar atkreipiate dėmesį į užrašus ant kiaušinių pakuočių? O ar atkreipiate dėmesį į žymenis ant pačių kiaušinių? Kartais pravartu tai padaryti, kadangi ženklinimas suteikia daug naudingos informacijos, pagal kurią išsirinksime […]

Gilė – tai 2-5cm ilgio apvalainas ąžuolo medžio vaisius kietu kevalu. Ąžuolai subrandina giles rugsėjo-spalio mėnesį.     Ar žinojote, kad: 1. Ąžuolo medis užaugina po 1-4 giles ant kiekvieno […]

Mėsos faršas, ko gero, yra vienas greičiausių ir ekonomiškiausių pasirinkimų mėsos patiekalui. Galime įsigyti jau paruoštą faršą mylimiausioje mėsos krautuvėje arba paruošti mėsą namuose: susmulkinti mėsmale arba smulkiai sukapoti peiliu. […]

Traškios bulvytės

Neretai tiekiame orkaitėje keptas bulves kartu su antraisiais patiekalais, dažniausiai mėsos, žuvies ar daržovių. Norime, kad jos būtų minkšos viduje, o iš išorės – traškia plutele. Jas tinkamai paruošti namuose […]

vandens-asotis

Vasarą geriame kur kas daugiau vandens negu šaltuoju metų laiku. Dirbant ar ilsintis, kai lauke +25°C, apima troškulys, o vanduo iš ąsočio, rodos, toks saldus ir gaivinantis!   Jeigu vartojame […]

Kai virtuvėje galime naudotis natūralaus medžio įrankiais, rodos, ir pagamintas patiekalas kur kas natūralesnis ir gardesnis, tiesa? Pjaustymo lentelių būna įvairių – iš medžio, iš plastiko, iš stiklo… Galima lažintis, […]

Žemės riešutas, vadinamas arachisu (lot. Arachis hypogaea, angl. Peanut) – pupinių šeimos vienmetis žolinis augalas, kilęs iš Pietų ir Centrinės Amerikos. Po žeme augalas veda vaisius, 3-7 cm ilgio ankštis, […]

Visi žinome, kaip atrodo kakavos milteliai, kuriuos naudojame pyragamas ir konditerijos kepiniams, kakavos gėrimui. O iš ko jie gaminami? Kaip atrodo augalas?   Kakavos milteliai gaminami iš kakavmedžio sėklų (vadinamų […]