Ar skanus gardumo esencija vadinamas maisto priedas E621 (mononatrio glutamatas arba umami natrio – mono gliutamatas ) klausiame Elvyros, kuri šiuo metu studijuoja maisto technologijos specialybę Kauno Technologijos Universitete. Jai […]
Ne vienas virtuvės šefas elgiasi sumaniai ir neišpila vandens, kuriame virė daržoves – jie žino, kad sultinys puikiai tiks tiek sriubai išvirti, tiek padažui pagardinti, tiek pagrindiniam patiekalui gaminti. Keletas […]
Svogūną naudojame kasdienėje maisto gamyboje, todėl tenka susidurti tiek su jo aitriu aromatu, tiek su savybe pravirkdyti. Netgi sakoma, kad svogūnas daugelį atbaidė nuo gaminimo ypatumų ir virtuvės. Štai keletas […]
Jeigu nusideginote pirštą, sako, virtuvėje padės trintas bananas – uždėkite jo ant skaudamos vietos, bananas veiks šaldomai.
Kad kepant įdarytus blynelius, jie gražiai apskrustų, pamirkykite juos plaktame kiaušinyje ir tik tuomet dėkite į keptuvę.
Kad pyragas iškiltų, naudojame kepimo miltelius, tiesa? O kad kepimo milteliai pasiskirstytų tolygiai, visuomet juos išmašykime visų pirma su miltais ir tik tuomet į tešlą. Tuo būdu kepimo milteliai pasiskirtys […]
2011 metų rugsėjį Niujorke (JAV) Seth Grudberg per 2min suvalgė 18 koldūnų. Tai naujasis koldūnų valgymo rekordas, įrašytas į Gineso rekordų knygą. Koldūnų valgymo rekordo siekiama ir Lietuvoje […]
Daiquiri [dekeri’] yra kokteilių šeima, kurios pagrindiniai ingredientai – romas, citrinos sultys ir cukrus (kitas saldiklis). Daiquiri pavadinimas kilęs iš Kubos, kur tokiu pavadinimu yra paplūdimys. Šiose apylinkėse įsikūrusioje geležies […]
Terminas enterinis maitinimas vartojamas, kalbant apie įprastinio maisto maitinimą neįprastiniu būdu ligoniams – per zondą įkištą per nosį, ar pilvo sieną į skrandį arba plonosios žarnos viršutinę dalį. Paprastai tariant, […]