Naujienos

Konservantai – tai natūralios arba sintetinės kilmės cheminės medžiagos, apsaugančios maisto produktą nuo mikroorganizmų poveikio (bakterijos, mieliagrybiai, pelėsiniai grybai) ar nepageidaujamų cheminių virsmų ir prailginančios jo vartojimo trukmę.

Antioksidantai – medžiagos, kurios pailgina maisto produktų vartojimo laiką, apsaugodamos nuo jų savaiminio gedimo, kurį sukelia oksidacija. Antioksidantai taip pat pagerina maisto produktų skonį ir išvaizdą.

Į numeriais E400-499 žymimą maisto priedų grupę patenka maisto priedai, pasižymintys tirštikliams, stabilizatoriams ir emulsikliams būdingomis savybėmis… Emulsiklių savybės: užtikrina vienodą riebalų ir kitų komponentų pasiskirstymą; maiste sudaro koloidines sistemas, […]

Antibiotikai yra naudojami siekiant išlaikyti gyvūnus sveikus ir stiprius, todėl nedidelė dalis likusių antibiotikų patenka ant mūsų stalo su maistu. Tiesioginis antibiotikų panaudojimas maisto gamyboje pasitaiko tik įšimtiniais atvejais, kadangi […]