Straipsniai, naujienos

Kokių receptų ieškojote ir ką daugiausiai gaminote vasarą? Šiltesnio oro bangos ir atostogų laikas pastūmėjo ieškoti ne tik tradicinių patiekalų, bet ir užkandžių bei gaivinančių kokteilių receptų.   Ramunės sumuštinukai Greitai paruošiami užkandžiai ypač aktualūs vasarą, kai norime kuo daugiau laiko praleisti lauke, negu prie puodų. Agurko, lašišos ir virtų kiaušinių užtepėle apteptoms batono riekelėms [...]

Kas Jus labiausiai domino gegužės mėnesį? Ką gaminote ir kokiais patiekalais vaišinote šeimą, draugus, pažįstamus?   Florentinų receptas Receptas mūsų sąraše nėra naujas, tačiau kuris laikas išlieka vienas populiariausių. Vadinasi, šiuos sveikuoliškus sausainėlius norėtų krimstelti ne vienas skaitytojas. Siauras ingredientų sąrašas ir nesudėtinga eiga – kiekvienam pavyks pagaminti skaniausius sveikuolius (patiekalo nuotrauka)! *** Krabų salotos [...]

Skaidulinės medžiagos – angliavandeniai, kurių yra augaliniuose produktuose ir kurias žmogaus virškinimo trakte skaldo storosios žarnos mikroflora, o ne virškinimo fermentai.   Daugelis mokslinių tyrimų parodė, jog skaidulinės medžiagos gali būti labai naudingos žmogaus sveikatai: padėti sulieknėti, sumažinti storosios žarnos vėžio bei krūties vėžio riziką, pagerinti žarnyno mikroflorą ir kt.   Kokiame maiste yra skaidulinių [...]

Šiltasis metų sezonas suteikia mums progą daugiau laiko praleisti gamtoje. O kur apetitas pats didžiausias? Žinoma, aktyviai ilsintis gamtoje: prie vandens telkinių, stovyklaujant gryname ore ar prisėdus pailsėti vidury žygio miško takeliais… Su savimi pasiimame įvairaus maisto ir gėrimų, tačiau ar visuomet esame tikri, kad pasirinkome saugius ir tinkamus iškylai produktus?   Pataria valstybinės maisto [...]

Greito maisto restoranų tinklas SONIC (JAV) savo reklamoje atskleidžia kliento fantaziją pasakius, jog jis gali gauti mėsainį su bet kuo, ką tik išsirinks… Smagi ir apetitą kelianti reklama sužavėjo ne vieną mėsainių gerbėją. O Jus?     Projektas: Heart’s Desire (2011 m.) Užsakovas: SONIC, JAV Reklamos agentūra: Goodby, Silverstein & Partners Muzika: America “You Can [...]

Galbūt pamenate vieną iš itin sėkmingų ir įsimintinų maisto prekės reklamų pastaraisiais metais? Vienos iš pieno ir pieno gaminių bendrovės Arab Dairy reklaminė kampanija sudrebino Egiptą ir nuskambėjo visame pasaulyje. Subtilaus juodo humoro forma pateikta žinutė: jeigu nevalgysi „Panda“ sūrio, atsiras panda ir sumals tave į miltus.   Kaip pasakytų vienas publicistinės laidos vedėjas, vieniems [...]

2012 m. balandžio mėnesio populiariausi receptai. Kas buvo įdomu virtuvės šeimininkėms ir šeimininkams prieš šv. Velykas ir po jų, kai orai ėmė šilti? Velykų boba Molinėje puodynėje keptas šv. Velykų pyragas su razinomis. Tradicinius patiekalus iš tiesų verta prisiminti ir išlaikyti ant šventinio stalo (patiekalo nuotrauka)! *** Lavašas su lašiša Jeigu šylant orams organizuosite draugų [...]

2012 m. kovo mėnesio (kuomet pražydo pirmosios pavasario gėlės) populiariausi receptai: Florentinų receptas Taip, šiems sausainiams reikia sutirštinto pieno, riešutų, saulėgrąžų arba moliūgo sėklų, dribsių.. Ir taip, visi svečiai Florentinus lesa it paukštis trupinius. Nes taaaaaip skanu (patiekalo nuotrauka)! *** Tuno salotos Salotos, kurioms prireiks ne tik konservuoto tuno, bet ir raudonųjų svogūnų, agurkų bei [...]

Tik ką pasirodė labai naudingas ir įdomus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto parengtas straipsnis apie druskos rūšis. Štai kas rašoma apie kai kurias druskas. Himalajų druska – rožinės spalvos druska, tokią spalvą įgaunanti dėl jos sudėtyje esančių kalcio, magnio, vario ir geležies. Himalajų druskos tėvynė – Indija. Ši druska išgaunama šachtose, bet pagal [...]

Pastebėjome labai gražų pasisakymą apie pomėgį gaminti. Citata iš Werner Tiki ir Marion Küstenmacher knygos “100 priežasčių dėl ko verta gyventi” (leidykla „Alma litera“ 2003).   Mėgstate gaminti? Gaminti maistą šeimai, ar mieliems draugams dažniausiai kainuoja gerokai pigiau negu eiti į restoraną. Gaminti verta ir dėl to, kad ruošdami maistą ne tik gardžius ir šviežius [...]