Iki šiol daugelis žmonių, tarp kurių ir virtuvės šefai, plauna ryžius. Yra daug skirtingų nuomonių šia tema. Viena jų, kad ryžių plovimas yra išlikęs kaip tradicija, kadangi anksčiau ryžius žmonės […]
Ar atkreipiate dėmesį į užrašus ant kiaušinių pakuočių? O ar atkreipiate dėmesį į žymenis ant pačių kiaušinių? Kartais pravartu tai padaryti, kadangi ženklinimas suteikia daug naudingos informacijos, pagal kurią išsirinksime […]
Neretai tiekiame orkaitėje keptas bulves kartu su antraisiais patiekalais, dažniausiai mėsos, žuvies ar daržovių. Norime, kad jos būtų minkšos viduje, o iš išorės – traškia plutele. Jas tinkamai paruošti namuose […]
Vasarą geriame kur kas daugiau vandens negu šaltuoju metų laiku. Dirbant ar ilsintis, kai lauke +25°C, apima troškulys, o vanduo iš ąsočio, rodos, toks saldus ir gaivinantis! Jeigu vartojame […]
Kai virtuvėje galime naudotis natūralaus medžio įrankiais, rodos, ir pagamintas patiekalas kur kas natūralesnis ir gardesnis, tiesa? Pjaustymo lentelių būna įvairių – iš medžio, iš plastiko, iš stiklo… Galima lažintis, […]
Salotas, kaip ir kitas šviežas daržoves ir vaisius, būtina plauti dėl cheminių medžiagų naudojamų šiems produktams išlaikyti patraukliais ir šviežiais prekybos vietoje. Keletas patarimų, kaip teisingai plauti ir […]
Prekybos centrų lentynose sukrauta galibė rūšių miltų. Pagal ką mes juos renkamės? Pagal atpažįstamą pakuotę? Pagal didžiausią kainą? Pagal nurodytą rūšį, vildamiesi, kad „A” rūšis yra geriausia? Iš tiesų, reikėtų […]
Galbūt pyragą iškepti ir paprasčiau, tačiau sausainių užtenka didesnei kompanijai, o ir vaikams jie labai patinka. Štai keletas (populiarių ir mažiau žinomų) paprastai įgyvendinamų sausainių receptų. Imbieriniai sausainiai – Kalėdoms (sausainių […]
Dar vaikystėje tėvai mokė, kad reikia gerti daug pieno ir valgyti varškės, kad kaulai būtų stiprūs. Rekomenduojama kalcio paros norma yra apie 1000mg vyresniems kaip 20m. bei 1200mg vyresniems kaip […]
Skaidulinės medžiagos – angliavandeniai, kurių yra augaliniuose produktuose ir kurias žmogaus virškinimo trakte skaldo storosios žarnos mikroflora, o ne virškinimo fermentai. Daugelis mokslinių tyrimų parodė, jog skaidulinės medžiagos gali […]