Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Baklažanai - dažniausiai violetinės spalvos dideli (rutulio, kriaušės, ovalo formos) vaisiai. Termiškai apdoroti naudojami su kitomis daržovėmis įvairiausiuose patiekaluose: troškinti, virti, įdaryti, apkepti.
Balta duona - kepinys ir kvietinių miltų (bei kitų miltų mišinių). Švelnesnio skonio bei puresnė už ruginę duoną, baltoji yra puikus energijos šaltinis.
Baltasis ridikas - švelnaus skonio ridikai, kaupiantys itin mažai cheminių teršalų, naudingi sveikatai dėl virškinimą gerinančios ląstelienos. Ridikai ypač paplitę japonų virtuvėje, jie valgomi žali bei termiškai apdoroti.
Baltasis šokoladas - kakavos sviesto, cukraus, pieno (miltelių) ir skonį reguliuojančių medžiagų gaminys.
Baltasis svogūnas - svogūnas balta luobele, švelnaus, net kiek salstelėjusio skonio.
Balzaminis actas - tamsiai rudos spalvos ir saldžiarūgščio skonio actas, gaminamas iš virtų vynuogių sulčių sirupo ir statinėse laikyto acto mišinio. Labai vertingas delikatesas.
Bananai – puikus antidepresantas ir geros nuotaikos stimuliatorius: šie vaisiai turi serotonino – medžiagos, suteikiančios optimizmo, tonizuojančios organizmą. Bananuose gausu vitaminų B, C, E, PP, kalcio, kalio, magnio, fosforo, natrio, ir nedidelis kiekis geležies.
Bananų sultys - bananų vaisiaus sultys, kuriose gausu vitamino C ir E bei mikroelemento kalio, plačiai naudojamos kokteiliams bei desertams ruošti. Sakoma, kad bananų sulys tiesiog gerina nuotaiką!
Babecue padažas - specialus padažas, skirtas keptai mėsai. Kiekvieno padažo sudėtinės dalys skirtingos, tačiau pagrindiniai ingredientai: actas, pomidorų pasta, dūmų aromatas, prieskoniai ir saldikliai. Padažas gali būti skystas arba tirštas.
Bazilikas - vienmetis 20-50 cm aukščio žolinis prieskoninis augalas. Maistui gaminti naudojami arba žali augalo lapai, arba džiovinti.
Biskvitas - minkštas ir purus kepinys iš miltų, cukraus, kiaušinių ir aromatinių priedų (vanilė, citrinos žievelė).
Braškės - raudoni 2-3 cm skersmens daugiametinio žolinio erškėtinių šeimos augalo vaisiai, Lietuvoje subrandinami birželio mėnesį. Braškės valgomos šviežios, taip pat iš jų verdama uogienė, džemai, spaudžiamos sultys, uogos taip pat dažnai naudojamos vaisių salotoms ir deserams ....
Brendis - spiritinis alkoholinis gėrimas, gaminamas distiliuojant vynuogių vyną ar kitų vaisių sultis (fermentuotas).
Briuselio kopūstas - daržovė, vedanti nedideles 2.5–4 cm skersmens gūželes, naudojamas maistui.
Brokolis - tam tikra kopūsto atmaina, kurios valgomoji dalis – žiedkočiai ir pumpurai. Brokolis turtingas kalcio, karotino, vitamino C, geležies.
Valgomoji bulvė – labai plačiai auginama kultūra. Daugiausiai bulvės naudojamos mitybai ir medicinoje. Bulvių gumbuose gausu įvairių maisto medžiagų: iki 24 % krakmolo, 2 % augalinių baltymų, fermentų, įvairių biogeninių elementų, organinių ir mineralinių druskų – kalcio, k....
Bulvių traškučiai - traškūs ploni bulvių griežinėliai (prieš tai termiškai apdoroti aliejumi).
Burokėlis - dvimečiai augalai. Patiekalams naudojami šakniagumbiai. Burokėliuose susitelkusios beveik visos žmogaus organizmui reikalingos maisto medžiagos: fosforo, kalio, kalcio, magnio, geležies, yra mikroelementų ir vitaminų.