Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Campari - alkoholinis gėrimas, kurį sudaro vanduo, alkoholis, cukrus ir žolelių ekstrakto užpilas. Receptą 1860 m. sukūrė Gaspare Campari (Italija). Gėrimas naudojamas gaminant daugelį populiarių kokteilių.
Cannelloni makaronai - tai vamzdelio formos itališki makaronai, įdaromi įvairios mėsos, špinatų, varškės įdarais.
Čedaro sūris - kietasis sūris be akučių, gaminamas aktyviai rauginant sūrio masę. Čedaro tipo sūriai gaminami visame pasaulyje.
Česnakas - žolinis augalas, kurio maistinės ir gydomosios savybės plačiai žinomos. Česnako vartojimą kulinarijoje lemia aštrus skonis ir kvapas, kurį suteikia natūraliai sudėtyje esantis eterinis aliejus. Jis suteikia maistui aštrų, pikantišką ir savitą kvapą. Kad šios savybės i....
Ciberžolė - daugiametis žolinis imbierinių šeimos augalas, kurio šakniastiebis naudojamas maistui (ypač Azijos virtuvėje) - daržovių patiekalams, sriuboms, užkandžiams, ryžių patiekalams.
Čili – maži, bet labai aštrūs pipirai ir raudonųjų pipirų giminės. Renkantis aštrų pipirą pravartu žinoti: kuo mažesnis pipiras, tuo jis bus aštresnis!
Cinamonas - lauramedinių šeimos augalų gentis, paplitusi viso pasaulio tropiniuose ir subtropiniuose regionuose. Plona žievė yra lupama nuo jaunų medžio šakelių, džiovinama ir vėliau pjaustoma.
Čiobreliai - kvapus puskrūmis, turintis gulsčius arba kylančius sumedėjusius stiebus. Čiobreliai naudojami liaudies medicinos tikslais ir kaip prieskoninis augalas.
Citrina – citrinvaisis, kuriuos mezga kai kurie citrinmedžiai. Vaisius turtingas vertingų medžiagų, tinkančių ir maisto gamybai, ir ligų profilaktikai. Tam tinka visos vaisiaus dalys: minkštimas, sultys ir žievelė.
Citrinios sultys spaudžiamos iš citrinmedžio vaisiaus.
Citrinios žievė - citrinmedžio vaisiaus žievė. Joje gausu geltonojo dažo karotino – provitamino A, eterinių aliejų, kartumynų, vitaminų C, B, PP ir kt. Neretai naudojama kepiniams ir padažams gaminti. Tinka ruošti žuviai.
Citrinpipiriai - universalus prieskonių mišinys (sūrus, rūgštus). Dažniausiai naudojami šaltiems, ir karštiems žuvies, mėsos, vištienos ir vegetariškiems patiekalams, padažams, salotoms.
Citrinžolė - prieskoninis augalas, plačiai naudojamas Azijos virtuvėje. Augalas skleidžia citrinų aromatą, naudojamas marinatams, mėsos, daržovių bei žuvies patiekalams pagardinti.
Cukinija - žolinis augalas, kurio vedami dideli pailgi vaisiai plačiai naudojami ruošiant patiekalus: įdaryta, kepta, virta cukinija bei kaip priedas konservuotuose patiekaluose. Žalia cukinija naudojama retai.
Cukraus pudra arba kitaip miltelinis cukrus - tai smulkiai sumalta sacharozė, paprastai naudojama maisto gamybai.
Cukrus – vandenyje tirpstantis saldus disacharidas (natūralus saldiklis), dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukrašvendrių.