Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Daržiniai builiai - gurmaniškos žolelės, kurių skonis bei aromatas primena pelynų ir pankolių žolę. Naudojamos salotoms, užpilams, sriuboms pagardinti.
Daržovių sultinį lengvai galite pasigaminti namuose: susmulkinkite prieskonines daržoves (svogūnai, morkos, porai, salierai, petražolės, lauro lapai, pipirai), pakepinkite riebaluose, užpilkite vandeniu ir šiek tiek pavirkite ant silpnos ugnies. Iškoštas sultinys puikiai tinka sriuboms ga....
Datulės - datulinio finiko vaisiai (apie 5 cm ilgio ir 2 cm pločio), kuriuos tiek džiovintus, tiek žalius ypač vertina sveiko gyvenimo būdo pasekėjai - juose gausu vitaminų ir skaidulų. Datulėse gausu natūralaus cukraus, todėl jos naudojamas kaip natūralus energijos šaltinis.
Degtinė - paprastai bespalvis stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas distiliuojant valytą etanolį.
Dešrelės - mėsos produktas.
Džinas gaminamas distiliuojant grūdų spiritą ir kadagio uogas, kurios suteikia specifinį gėrimo kvapą. Kadangi gėrimas yra sausas, džinas beveik niekada nėra geriamas vienas - daromi kokteiliai.
Džiovintas raudonėlis - aukštas žolinis prieskoninis augalas, plačiai naudojamas tiek liaudies medicinoje, tiek patiekaluose. Džiovintas raudonėlis naudojamas kaip prieskoninis augalas įvairiems patiekalams, įskaitant troškinius, makaronus, picas, padažus ir marinatus (ypač Viduržemio j....
Džiovintos slyvos gerai išsilaiko 2-3 metus. Jos suteikia daug energijos ir turi skaidulų, vitaminų, mineralinių medžiagų bei antioksidantų. Džiovintose slyvose esančios skaidulos gerina virškinimą, skatina žarnyno peristaltiką, jose esančių vitaminų, ypač A ir C dėka yra stiprina....