Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Garstyčios - iš baltosios garstyčios gaminamas prieskonis, naudojamas mėsos, užkandžių, padažų patiekaluose. Garstyčios suteikia patiekalams aštrų skonį, padeda padidinti virškinimo sulčių išsiskyrimą, padeda pagerinti virškinimą.
Gazuotas vanduo (sodos vanduo) - gėrimas prisotintas anglies dioksidu.
Gilių kava - išlukštentos, paskrudintos ir maltos gilės, ąžuolo vaisiai.
Graikiniai riešutai - graikinio riešutmedžio kaulavaisis. Riešutu vadinamas išlukštentas kauliukas bei valgomoji dalis - jo branduolys. Graikinio riešuto branduolyje gausu baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų (tiaminas, folio rūgštis, manganas, cinkas, magnis, fosforas).
Granatai - egzotiški granatmedžio vaisiai (5-12 cm skersmens), apgaubti kietos luobelės. Vaisiaus viduje - valgoma dalis, raudona sultinga luobelė, kuri gaubia sėklas (viename vaisiuje daugiau kaip 500 sėklų). Granatų sėklos su luobele naudojamos kulinarijoje: salotoms pagardinti, desertams....
Granatų sultys - granatmedžio nokinamų vaisių sultys.
Gražgarstė - sodraus, aštraus skonio žolinis augalas. Maisto gamyboje naudojami jauni lapai: salotoms, padažams, sriuboms, picoms, mėsos ir miltiniams patiekalams pagardinti.
Gražgarstės - žolinis vienmetis augalas, pasižymintis sodriu ir aštriu skoniu. Daugiausia gražgarstės vartojamos salotoms, picoms, mėsos ir miltiniams patiekalams pagardinti.
Grietinėlė - pieno produktas, gaunamas separuojant pieną (atskiriant riebiąją dalį) arba nugraibant grietinėlę nuo nusistojusio pieno.
Grikiai - vienmečių žolių kultūra, brandinanti tribriaunius vaisius - riešutėlius. Vaisiai dažniausiai naudojami virti - kaip košė, įdaras, desertas ir kt.
Grikių miltai - maistingi, lengvai virškinami iš grikių kruopų malami miltai.
Grybai – vieni seniausių žmogaus valgomų produktų. Grybų vertė priklauso nuo jų cheminės sudėties ir atitinkamų elementų (augimvietė, vietovės klimatas, metų laikas) santykio. Grybai turi daug vandens (84-95 %) ir nemažai blogai ar visai neįsisavinamų medžiagų – apie 4-6 % (p....
Kvapusis gvazdikėlis - aromatingas prieskonis, visame pasaulyje naudojamas ruošti patiekalams: kompotams, saldiems patiekalams, užpilams, marinatams, mėsai ir troškiniams, ryžiams pagardinti...