Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Gerai žinomi aštrūs žali pipirai (sunokę būna raudonos spalvos), kuriuos nokina krūminis vienmetis augalas.
Jautienos faršas - jautienos faršu dažniausiai vadinama malta jaučio mėsa.
Jogurtas – rauginto pieno produktas, susidarantis bakterijoms fermentuojant pieną. Natūralus jogurtas pasižymi šiek tiek tąsia, klampia konsistencija. Fizines jogurto savybes sąlygoja tai, kad laktozė fermentacijos metu virsta pieno rūgštimi.
Jogurtinė grietinė - mažiau kaloringa grietinė, gaminama naudojant gyvų grietinės ir jogurto bakterijų kompoziciją. Dažniausiai vartojama šaltiems patiekalams pagardinti.
Juoda duona - kepinys iš ruginių miltų. Gali būti rūgštaus, salstelėjusio skonio. Šioje duonuoje gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulų.
Juodosios alyvuogės - alyvuogės, nuskinamos, tik visiškai subrendusios. Sultingame alyvuogės minkštime yra apie 14-40 proc. riebalų, likusią dalį sudaro kitos medžiagos - cukrūs, vitaminai, baltymai.
Jūros dumblių lapai - jūros dumblių pagrindu paruošti ploni lapai, dažniausiai naudojami gaminti sushi.
Jūros gėrybių rinkinys - atšaldytas jūros gėrybių asorti. Dažniausiai šį rinkinį sudaro krevetės, moliuskai, kalmarai, aštunkojų mėsa ir kt. gėrybės.