Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Lakštiniai makaronai - plokšti didelio ploto dažniausiai stačiakampiai makaronai, skirti lazanijai ir kitoms užkepėlėms kepti.
Lašiša - lašišinių šeimai priklausanti stambi žuvis. Lašiša yra baltymų ir riebalų šaltinis, taip pat sudėtyje turi magnio, fosforo, kalio, natrio, cinko, seleno, jodo, vitamino A, C, D ir E. Patiekalai su lašiša dažniausiai gaminami orkaitėje arba lašiša naudojama salotoms.
Larai - visžalis subtropinių kraštų krūmokšnis, kurio lapai ir yra gerai žinomas prieskonis sriuboms, padažams, troškiniams.
Lavašas - iš miltų, vandens, druskos bei mielių kepamas paplotis. Jis naudojamas užkandžiams ir antriesiems patiekalams ruošti. Priklausomai nuo lavašo storio ir rūšies, jis naudojamas kebabams, užkandėlėms, suktinukams ir daržovių bei mėsos pyragams gaminti.
Lazdyno riešutai - maistingi lazdyno medžio vedami vaisiai. Daugiau kaip pusę riešutų masės sudaro aliejus, todėl jie laikomi puikiu energijos šaltiniu. Juose yra mikroelementų - kalio, magnio, fosforo, geležies, cinko, seleno. Riešutai turtingi vitaminų, augalinių baltymų, aminorūgš....
Valgomieji ledai - saldinti produktai, gaunami arba iš riebalų ir baltymų emulsijos pridedant kitų sudedamųjų dalių ir medžiagų, arba iš vandens, cukraus ir kitų sudedamųjų dalių bei medžiagų mišinio, kurie buvo apdorojami šaldant ir yra skirti laikyti, parduoti arba vartoti sušal....
Linų sėmenys - linų sėklytės, kuriose gausu riebalų, baltymų bei dietinių skaidulų. Sėmenų aliejus turtingas įvairių vitaminų, provitamino A, mineralinių medžiagų, fermentų.