Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Oboulių actas - obuolių sulčių produktas, kuriame gausu askorbo, folio, pantoteno rūgščių, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, floras, kalcis, fosforas, magnis, geležis, bei vitaminų. Oboulių actas naudojamas maisto gamyboje.
Obuolių košė - ilgai virti obuoliai su cukrumi, dažniausiai konservuojami žiemai. Gaminama ir pramoniniu būdu.
Obuolių likeris - stiprus saldus alkoholinis gėrimas, gaminamas pramoniniu būdu maišant spiritinį gėrimą su obuolių sultimis. Gali būti išlaikytas keletą metų, paprastai ne stipresnis kaip 35 laipsnių alkoholio tūrio, gėrimas.
Obuolių sultys - saldžios arba rūgščios, priklausomai nuo obuolių rūšies, obels vaisiaus sultys. Tinka padažų, kokteilių, konservuotų sulčių mišinių gamybai. Obuolių sultys skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, todėl jas patartina gerti antroje dienos pusėje.
Obuolys yra obles vaisius. Obuolius kepame, verdame, džioviname, konservuojame, spaudžiame sultis. Labai dažnai obuolius naudojame pyragų, blynų ir kitų kepinių įdarui.
Ožkos pieno sūris - ožkos pieno produktas. Gaivaus skonio ir žadinantis apetitą ožkos pieno sūris turtingas naudingų amino rūgščių - lizino, metionino, triptofano, mineralinių medžiagų, kalcio, fosforo. Ožkos pieno sūris dažnai naudojamas salotoms, karštiems sumuštiniams bei kaip....