Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Pankolio šaknis - Viduržemio jūros regiono augalo šakniagumbis, naudojamas sriuboms, troškiniams bei garnyrams pagardinti.
Pankolis - Viduržemio jūros regiono augalas, kuriame gausu vitamino C, kalcio, kalio, mangano, geležies, fosforo, vario. Pankoliai naudojami sriuboms, troškiniams bei garnyrams pagardinti. Lapai naudojami kaip prieskoninė žolelė mėsai, žuviai ar jūros gėrybėms gardinti.
Parmezano sūris - tai kietasis brandintas sūris, gaminamas iš nepasterizuoto pieno šiaurės Italijos reguose.
Pieniškos pasukos gaunamos mušant sviestą iš grietinėlės. Pagal baltymų, riebalų ir laktozės kiekį pasukos labai panašios į liesą pieną, tačiau jos daug vertingesnės, kadangi jų sudėtyje gausu lecitino. Surauginus pasukas, gaunamos raugintos pasukos.
Pecorino sūris - kietas, sūrus ir aštrus brandintas sūris, gaminamas iš avių pieno.
Pakanų riešutai - Pekaninių karijų kaulavaisiai, kurių apyvaisis subrendęs sutrūkinėja, kauliukai - riešutai (beveik ovalo formos, smailėjantys į viršų). Riešutai valgomi švieži arba džiovinti, naudojami kulinarijoje, iš jų spaudžiamas aliejus.
Peletrūnas - prieskoninė žolelė. Ypač gerai dera su žuvimi, jūros gėrybėmis, vištienos bei kiaušinių patiekalais.
Persikas - paprastojo persiko medžio kaulavaisis (žalsvas, gelsvas, rausvas). Persikai valgomi žali, konservuojami arba džiovinami.
Persikų degtinė - stiprus spiritinis gėrimas, gaminamas pramoniniu būdu, distiliuojant persikų produktus.
Persimonas - rytinio juodmedžio (kilęs iš Kinijos) vaisius. Jame gausu vandens, baltymų, angliavandenių, antioksidantų. Persimonai turtingi kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies, taip pat vitaminų A, C, P. Vaisiams būdingas saldumas, skonis primena persikų ir melionų mišinį. Persimon....
Dažniausiai žodžiu pienas vadinamas karvių pienas, kuris tiek vaikams, tiek suaugusiems žmonėms yra vienas svarbiausių kalcio šaltinių. Be vitaminų A, B, C, ir F, piene gausu įvairių fermentų ir hormonų, padedančių medžiagų apykaitos procesams, antibakterinių medžiagų, slopinan....
Pievagrybiai - pievagrybių šeimos grybas, išauginantis baltus, pilkus, gelsvus arba rudus vaisiakūnius. Pievagrybiai plačiai auginami pramoniniu būdu. Be aromatinių medžiagų, pievagrybiuose gausu naudingų baltymų, riebalų, įvairių cukrų, mineralinių druskų, fosforo rūgšties, kalio....
Pistacijos - anakardinių šeimos augalas, brandinantis sėklas, plačiai vadinamas pistacijomis. Šiuose riešutuose, gausu kalcio, geležies, magnio, fosforo, kalcio, vitamino E.
Daržo augalas, vedantis raudonus mėsingus, sultingus uogos tipo vaisius.
Pomidorų tyrė - trinti pomidorai (odelės ir sėklos pašalinti), kurių tyrės/piurė gardžiausios itališkos kilmės.
Porai - svogūninis augalas, kurio baltoji ir žalioji dalis naudojama patiekalams ruošti: salotoms, padažams, troškiniams, picoms, įdarams. Porai suteikia patiekalui pikantiško skonio.
Prancūziškas batonas - Baguette - tai plonas pailgas batonas, dažnai naudojamas sumuštiniams (šaltiems, karštiems), prie salotų.
Pudingas - desertų rūšis. Pudingais vadinami saldūs pieno desertai, saldūs kiaušinio kremai ir putėsiai. Taip pat gaminami tradiciniai duonos ir ryžių pudingai.
Pupelė yra žolinis krūminis arba vijoklinis, dažniausiai vienmetis augalas, auginamas maistui. Pupelių sėklose yra daug krakmolo ir legumino.