Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Raudonas vynas - vynas, gaminamas iš tamsiųjų vynuogių rūšių.
Ar žinojote, kad raudonasis kopūstas, lyginant su paprastuoju, turi daugiau kaulams naudingo kalcio, daug beta karoteno ir kalio. Raudoną spalvą kopūsto lapams suteikia flavonoidai ypač naudingi širdžiai ir kraujotakai.
Raudonasis svogūnas - svogūno rūšis, pasižyminti mažiau aštriu / aitriu skoniu ir turinti šiek tiek saldumo. Raudonieji svogūnai neretai vartojami žali arba trumpai termiškai apdoroti (apvirti, apkepti). Verdant svogūno raudonumas išnyksta.
Raudonieji lęšiai - ankštiniai augalai, ypač turtingi baltymų. Raudonųjų lęšių rūšis ypač plačiai naudojama Azijos virtuvėje - jie paruošiami greičiausiai palyginus su kitomis rūšimis.
Rauginti agurkai - specialiame sūrime paraugti (konservuoti) žaliavaisiai agurkai.
Razinos - džiovintos vynuogės.
Riešutų sviestas - kremas, gaminamas malant žemės riešutus iki ima skirtis aliejus, o riešutų masė tampa kreminė.
Rikotos sūris (ricotta) - tai Italijoje paplitęs pieno produktas, gaminamas iš karvių arba ožkų pieno, kuris lieka nuo sūrio gamybos proceso. Sūris gaminamas kaitinant likutinį pieną aukštoje temperatūroje su papildoma rūgštimi (baltasis actas, citrinos sultys).
Romas – stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš cukranendrių spirito.
Romėnų salotos - salotos ilgais, traškiais lapais pailgoje gūželėje. Tai daug vitaminų sukaupiančios salotos, mėgstamos ir vertinamos dėl sultingų ir standžių lapų.
Rozmarinas - žolinis prieskoninis augalas. Patiekalams gaminti naudojami lapai, žiedai, jauni ūgliai tiek sausi, tiek džiovinti. Paprastai tinka ruošiant žuvies, daržovių, keptos mėsos, salotų, grybų, paukštienos patiekalus.
Rudas cukrus - iš tam tikrų cukranendrių, kurių augalinės savybės suteikia cukrui auksaspalvį rusvą atspalvį bei skonį, pagamintas cukrus.
Rūgštynės - daugiametis žolinis augalas, kurio jauni lapai ir stiebai naudojami salotoms, sriuboms, padažams.
Ryžiai - kultūrinis augalas, auginamas vandeniu užlietame lauke. Ryžiai dėl savo maistingųjų savybių vartojami su miesos patiekalais, taip pat salotoms gaminti.
Ryžių miltai - miltai iš ryžių kruopų. Dažniausiai miltai malami iš nevalytų ryžių kruopų, juose gausu baltymų, riebalų, fosforo organinių junginių bei vitaminų.