Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Vanduo - bespalvis ir bekvapis skystis, labiausiai paplitęs žemėje junginys.
Vanilinio cukraus formulė: granuliuotas cukrus + vanilės milteliai (arba ekstraktas).
Varškė - daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas, gaminamas iš rūgusio pieno, atskyrus dalį išrūgų. Gaminama tiek namuose, tiek pramoniniu būdu.
Varškės sūris - surūgusio pieno gaminys.
Vasabi - itin aštrūs japoniški krienai. Iš šių krienų ir iš paprastųjų krienų gaminama vasabi pasta, kuri naudojama pagardinti sushi, taip pat ruošiant padažus ir kitus pagardus.
Baltas, rožinis ar raudonas vermutas - kuris Jums patinka labiausiai? Vermuto formulė: vynuogių vynas + įvairių augalų ekstraktai + rektifikuotas spiritas (arba cukraus) + pelynas. Gėrimas paprastai gaminamas 16-18 % stiprumo ir įvairaus cukringumo.
Viskis - stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant grūdų salyklą, distiliuojant ir brandinant statinėse (paprastai ąžuolo). Tradiciškai viskis geriamas grynas su ledu, taip pat daromi įvairūs alkoholiniai kokteiliai.
Vištiena - vištos mėsa. Arba visa višta, kepama orkaitėje, rūkoma, arba vištienos ketvirčiai, arba sparneliai, arba blauzdelės. Visa, kas sudaro vištą.
Vištienos faršu dažniausiai vadiname maltą vištieną.
Vynuogės - mėsingos vynmedžių uogos - gali būti juodos, mėlynos, auksinės, žalios, purpurinės, raudonos, rausvos, rudos, baltos spalvos.