Sudėtinės dalys abėcėlės tvarka A-Z
Žalioji citrina - liaudiškai vadinama laimu - tai žali, mažesni ir rūgštesni nei citrinos citrusiniai vaisiai.
Žaliosios pupelės - žalios spalvos, smulkios, pailgos pupelės dar vadinamos spindulinėmis papuolėmis (Mung pupelės). Jos itin maistingos, valgomos tiek žalios, daigintos (salotose, garnyruose), tiek virtos (troškiniuose). Šios pupelės yra itin mėgstamos ajurvedos bei žaliavalgystės ša....
Zefyrai - purūs kepiniai iš plakto kiaušinio baltymo ir sirupo.
Želatina - bespalvis ir beskonis maisto komponentas, medžiaga, gaunama iš gyvūnų jungiamojo audinio baltymo. Želatina naudojama desertams gaminti kaip standiklis.
Želė - cukraus, kiaulienos želatinos bei kitų priedų gaminys.
Žiedinis kopūstas (kalafioras) - daržovė, kurios švieži žiedai su mėsingais žiedkočiais naudojami maisto ruošai: salotoms, troškiniams, košėms, užkepėlėms.
Žuvies padažas - tai specialus užpilas, dažniausiai gaminamas iš ančiuvių akstrakto ir žuvų sūrimio. Dažniausiai naudojamas kaip salotų užpilo pagardas, sriuboms ir aštresniems padažams. Paplitės Rytų virtuvėse. Padažo galima įsigyti ir Lietuvoje.