Užgavėnių patiekalai

Patiekalai žiemos palydėtuvių šventei – Užgavėnėms. Mieliniai blynai, blyneliai, saldūs padažai, purūs bulviniai blynai, lietiniai su daržovėmis.

Šernienos troškinys
240
min.
Jeigu trobelės neaplenkė medžiotojai... Šernienos troškinys pasotins, kai lauke siaučia šaltas šiaurys. Pasiruoškite ilgai marinuoti ir troškinti laukinę mėsytę!
Pupeliu sriuba
120
min.
Pupelių sriuba - beveik tokia, kokią virdavo močiutė! Natūralaus skonio, liesa sriuba patiks kiekvienam...
Pyragas su mėsa
60
min.
Sotus ir laaaaaabai skanus pyragas su mėsa. Nepamirškite pabarstyti kepimo formą džiūvėsiais - kad pyragas nepriliptų.
Virtų bulvių cepelinai
60
min.
Šiandieną gaminame virtų bulvių cepelinus. Ne tik skanu, bet ir praktiška: cepelinų perteklių sudėsime į šaldymo kamerą kitam kartui.
Žagarėliai
60
min.
Kai išvirsi šiuos žagarėlius - valgysi, valgysi, valgysi... Pūstų žagarėlių receptas.
Itališki-jautienos-kukuliai
60
min.
Sultingi, itališki mėsos kukulaičiai jau garuoja lėkštėje. O kaip juos pagaminome?
Apelsininiai blyneliai
50
min.
Įprasti miltiniai blyneliai kiek kitaip - su vaisiaus minkštimu.
Bulvių plokštainis su vištiena
80
min.
Kai vištiena atsiduria bulvių plokštainyje... Receptas mėgstantiems lietuvišką virtuvę bei sotų, kaloringą maistą. Gero apetito!
Trinta moliūgų ir morkų sriuba
90
min.
Šiandiena namuose gaminame trintą moliūgų ir morkų sriubą. Porcijos daugiau nei pakanka keturių asmenų šeimai!
Arbatiniai sausainiai
50
min.
Kam nepatinka prie arbatos pakramtyti sausainį? Tradicinis arbatinių sausainių receptas štai čia.