Patarimai, kad svogūnas daugiau nepravirkdytų

Svogūną naudojame kasdienėje maisto gamyboje, todėl tenka susidurti tiek su jo aitriu aromatu, tiek su savybe pravirkdyti. Netgi sakoma, kad svogūnas daugelį atbaidė nuo gaminimo ypatumų ir virtuvės.

Štai keletas virtuvės patarimų, padėsiančių ruošiant patiekalus “draugauti” su svogūnu:

  1. Kad svogūnas nepravirkydų: perpjaukite svogūną pusiau ir pamerkite puseles į vandenį. Palaikykite 15 min. ir tuomet pjaustykite. ARBA pjaustydami kvėpuokite tik per nosį.
  2. Kad pjaustymo lentelė ir peilis nepritrauktų svogūno kvapo, supjausčius svogūną, naudotus įrankius patrinkite pusiau perpjauta citrina.
  3. Kad svogūnas geriau nusiluptų, prieš lupdami, pakiškite svogūną po karšto vandens čiaupu ir keletą akimirkų palaikykite. Kai pradėsite lupti, svogūno žievelė nusilups gražiai ir greitai.
  4. Laikykite svogūnus vėsioje sausoje vietoje, geriausia, kad nepasiektų dienos šviesa, tačiau cirkuliuotų oras. Svogūnai sugeria drėgmę, todėl nerekomenduojama jų laikyti po kriaukle. Tai pat nerekomenduojama laikyti svogūnų kartu su bulvėmis, kadangi pastarosios garuodamos išskiria ir tam tikras dujas, spartinančias svogūno gedimą.
  5. Jeigu turite pusę nulupto svogūno, kurio greitu metu nepanaudosite, galite suvynioti ją į aliuminio foliją ir laikyti šaldytuve. Taip svogūnas išsilaikys šviežesnis ilgesnį laiką, o svogūno aromatas neįsigers į šaldytuve esančius maisto produktus.
  6. Jeigu nenorite kaskart lupti svogūno, šitas patarimas Jums. Nusilupkite keletą svogūnų ir supjaustykite juos. Sudėkite į sandarinimo užtrauktuką turint maišelį, išspauskite maišelyje esantį orą ir sandariai užtraukite maišelio užtrauktuką. Laikykite šaldytuve. Dabar, kai kitą kartą prireiks svogūno – lupti ir pjaustyti nereikės – nesitepsite nei rankų, nei peilio, nei lentelės.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą