Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Dažikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Mėlynas. Dirbtinis. Naudojamas pieno produktams, saldainiams, gėrimams. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Dažikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Juodas. Dirbtinis dažiklis. Naudojamas: Ikrų pakaitaluose, saldumynuose, tamsiuose padažuose, juodųjų serbentų tortuose. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Dažikliai. Nepavojingas. Savybės: Oranžiniai raudonas. Dirbtinis dažiklis, panašios formos randamas ir gamtoje. Naudojamas: Padažuose, gėrimuose, saldumynuose.

Dažikliai. Nepavojingas. Savybės: Oranžiniai raudonas. Dirbtinis dažiklis, panašios formos randamas ir gamtoje.

Dažikliai. Nepavojingas. Savybės: Raudonas. Natūralus augalinis dažiklis, gaminamas iš raudonųjų burokėlių. Dažiklis jautrus šviesai ir karščiui. Naudojamas: Daugiausiai naudojamas pieno produktams, jogurtams, kurie gaminami esant žemai temperatūrai ir saugomi nuo šviesos poveikio.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti, nes gali sukelti vėžinius susirgimus. Gali sukelti astmos susirgimus, hiperaktyvumą. Savybės: Natūralus junginys. Didelės jo koncentracijos susikaupia spanguolėse. Naudojamas: Naudojamas maisto produktus apsaugoti nuo grybinių pažeidimų: alkoholiniuose ir gaiviuosiuose gėrimuose, kepiniuose, sūriuose, gumoje, šaldytuose, pieno produktuose, saldumynuose, cukraus pakaitaluose, kosmetikoje, kaip antiseptikas daugelyje vaistų nuo kosulio.

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas, gali sukelti vėžinius susirgimus. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Naudojamas: Leidžiama vartoti tik citrusinių vaisių žievelei arba jų pakuotės popieriui apdoroti. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Naudojamas: Boro rūgštis ir jos druska boraksas gali būti vartojami tik ikruose, labai plačiai vartojami kosmetikoje.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti ypač alergiškiems ir sergantiems astma. Didina cholesterolio kiekį, gali sukelti hiperaktyvumą ir elgesio sutrikimus. Savybės: Dirbtinis antioksidantas ir konservantas. Naudojamas: kramtomojoje gumoje, traškučiuose, sriubose, padažuose, bulvių ir konditerijos gaminuose, aliejuje, riešutuose. Neleistinas kūdikių maiste bei vengtinas kosmetikoje. Uždraustas Japonijoje.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems, sergantiems astma ir migrena. Didina cholesterolio kiekį. Savybės: Dirbtinis antioksidantas ir konservantas, gaunamas iš naftos produktų. Naudojamas: Kramtomojoje gumoje ir skrudinimo riebaluose.