Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinis spalvos fiksatorius, Naudojamas ir kaip vaistas.

Įvairūs maisto priedai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Vengti sergantiems migrena. Gali būti gyvūlinės kilmės. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Skonio stiprinimo medžiaga, gaunama iš augalinės ir gyvulinės žaliavos taikant enzimų metodą. Dažnai sukelia migreną, astmą ir alergines reakcijas. Naudojamas: Žuvies ir mėsos gaminiuose, sriubose, padažuose, gėrimuose, saldumynuose, desertuose, užkandėlėse, gatavuose patiekaluose, sultinių [...]

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Skonio stiprinimo medžiaga, skyla šlapimo rūgštyje, todėl gali sukelti podagrą. Naudojamas: Pomidorų sriuboje, padažuose, biriuose prieskoniuose.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Saldūs baltymų struktūriniai elementai, stiprina saldžių medžiagų skonį.