Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Tai yra skruzdžių rūgšties kalcio druska. Maisto priedo cheminė formulė: Ca(C2H2(COO)2

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Algino rūgšties kalio junginys.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Algino rūgšties kalcio junginys.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Pastaruoju metu siejamas su kancerogenų aktyvacija organizme, tam tikrų tyrimų metu pastebėta, jog maisto priedas jautriems individams gali sukelti aukštą temperatūrą. Savybės: natūrali stingdanti ir tirštinanti medžiaga, gaunama iš jūros dumblių. Naudojamas: pieno produktuose, pudinguose, glajuje, želė, sojos piene, leduose, taip pat dantų pastoje ir saldžiuose kremuose.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Savybės: Natūrali stingdanti ir tirštinanti medžiaga, gerinanti virškinimą, didelėmis dozėmis laisvina vidurius. Naudojamas: salotų padažuose, šokolado gaminiuose, pudinguose, garstyčiose, kosmetikoje.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Savybės: Natūrali stingdanti ir tirštinanti medžiaga, gerina virškinimą, laisvina vidurius, gali trukdyti įsisavinti mineralines medžiagas. Naudojamas: Praktiškai tik kosmetikoje (dantų pastoje).

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Savybės: Augalinė tirštinanti ir stingdanti medžiaga. Naudojamas: Užpilduose.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Savybės: Natūrali tirštinimo medžiaga, apdorota chloro acto rūgštimi, laisvina vidurius.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Savybės: Dirbtinis emulsiklis ir miltų apdorojimo medžiaga.