Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems, sergantiems astma ir migrena. Gali sukelti hiperaktyvumą. Savybės: Dirbtinis konservantas ir spalvos fiksatorius. Pavojinga grandininė seka: nitratas, nitritas, nitrozaminai. Naudojamas: Ilgina dešros tinkamumo trukmę ir suteikia šviežią raudoną spalvą, taip pat stabdo sveikatai kenksmingų bakterijų (pvz., botulizmo) vystymąsi.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems, sergantiems astma ir migrena. Didina kraujo spaudimą. Savybės: Dirbtinis konservantas ir spalvos fiksatorius, naudojamas mėsos produktuose.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti ir konservavimo medžiaga. Naudojamas: Acto rūgšties natrio druska.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems, sergantiems astma ir migrena. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis konservantas. Propiono rūgšties natrio junginys.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis boro rūgšties natrio junginys.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis askorbo rūgšties natrio junginys. Naudojamas: Pieno, grietinės milteliams, mėsos gaminiams, cukraus gaminiams, vynams, gaiviesiems gėrimams.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis izoaskorbo rūgšties natrio junginys.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Maisto priedas, apsaugantis maisto produktą nuo išdžiūvimo. Pieno rūgšties natrio druska, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Skonį stiprinanti medžiaga, antioksidantas, gautas iš krakmolo veikiant bakterijoms. Galima alerginė reakcija ar kitas šalutinis poveikis vaikams, kurie netoleruoja laktozės. Naudojamas: Gatavuose patiekaluose, dešrose, konditerijos gaminuose.

Įvairūs maisto priedai. Būtina vengti. Savybės: Obuolių rūgšties natrio junginys. Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, konservantas. Obuolių rūgšties yra kiekvienoje ląstelėje ir daugelyje vaisių, bet gaminama sintetiškai. Naudojamas: Uogienėse, gėrimuose, kepiniuose, saldumynuose.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, valgomosios druskos pakaitalas.