Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Dažikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Oranžiniai geltonas. Dirbtinis. Naudojamas: Ledjūrio menkėse, gėrimuose, krevetėse, saldumynuose, kepiniuose, užkandžiuose, leduose, daugelyje vaistų. Pašalinis poveikis: urtikarija, nosies gleivinės uždegimas, pabrinkusi nosis, alergija, hiperaktyvumas, inkstų navikai, pilvo skausmas, pykinimas ir vėmimas, skrandžio ir virškinamojo trakto sutrikimai. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Dažikliai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Rudas. Dirbtinis. Gaunamas iš augalų naudojant amoniako sulfitą.

Dažikliai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Sidabro spalvos. Mineralinės kilmės, gali kauptis audiniuose. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Gali sukelti alergines reakcijas jautriai odai. Savybės: Dirbtinis konservantas. Yra šermukšniuose, kaip riebalų rūgšties įvairuose maisto produktuose, rūgštaus skonio. Naudojamas: Naudojamas pusiau riebiuose margarinuose, fermentiniams sūriams, vaisių sultims ir koncentratams, rūkytose dešrose (paviršiams apdoroti, kad nepelytų), žuvies gaminiuose, padažuose, raikytoje duonoje, rūgščiose daržovėse, vaisiuose jogurtams.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Naudojamas: Naudojamas fermentiniams sūriams, vaisių sultims ir koncentratams, rūkytoms dešroms, žuvies gaminiams, padažams, daržovėms, vaisiniams jogurtams, salotų padažams ir majonezams, moliuskų, krevečių ir kitų vėžiagyvių gaminiams.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti, ypač alergiškiems, sergantiems astma ir migrena. Sunkiai viršinamas turintiems inkstų nepakankamumą. Savybės: Dirbtinis konservantas ir antioksidantas, gali sukelti galvos skausmą, pykinimą ir astmos priepuolį. E 220-228 neigiamai veikia vitamino B ir B12 įsisavinimą iš maisto produktų. Naudojamas: Džiovintuose vaisiuose ir riešutuose, vaisių konservuose, paruoštuose krienuose, bulvių gaminiuose, vyne, kepimo milteliuose, [...]

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali sumažinti cholesterolio kiekį. Savybės: Natūrali tirštinanti medžiaga iš akacijos sėklų, gerina virškinimą, didelėmis dozėmis laisvina vidurius. Naudojamas: Glajuose, kepiniuose, vaisių sultyse, pieno kokteiliuose, kaip kakavos pakaitalas.