Maisto priedai

Dažikliai. Nepavojingas. Savybės: Baltas. Dirbtinis, mineralinės kilmės. Naudojamas: Saldumynų dražė apvalkalas. Kaip maisto produktų dažiklis nekenksmingas. Jį išgaunant daroma žala gamtai.

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas, naudojamas ruošiant žemės ūkio produkciją. Naudojamas: Citrusiniuose vaisiuose, oboliuose, kriešėse, bulvėse, bananuose, grybuose, mėsoje, piene.

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali sukelti pykinimą ir vėmimą, silpnumą, kliedesius. Savybės: Dirbtinis antioksidantas, mirtina dozė – 5g. Naudojamas: aliejus, margarinas.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Gali būti gyvūlinės kilmės. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis emulsiklis ir izoliuojanti medžiaga.

Saldikliai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Natūralus saldiklis, 1500 kartų saldesnis už cukrų. Naudojamas: kramtomojoje gumoje, desertuose, vyne, vaisiuose.

Dažikliai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Geltonas. Dirbtinis azodažiklis.Kenkia žmonėms, alergiškiems aspirinui. Siejamas su skydliaukės navikais, urtikarija, chromosomų mutacija, vaikų hiperaktyvumu, agresija. Naudojamas: Saldumynuose, spalvotuose gėrimuose, uogienėse, užkandžiuose, žuvų konservuose, kepiniuose. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Savybės: Natūrali tirštinanti medžiaga ir užpildas. Kaip skaidulinė medžiaga gerina virškinimą.

Dažikliai. Pavojingas. Savybės: Bespalvis. Išgaunamas iš juodojo ąžuolo.Natūraliai atsiranda arbatoje. Naudojamas: Naudojamas alkoholiniuose gėrimuose kaip skaidrinanti medžiaga.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Natūrali lipnumą reguliuojanti medžiaga. Organizmas jos neįsisavina. Vartojimas: ryžiai, šokoladas, konditerijos gaminiai.

Dažikliai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Rudas. Dirbtinis. Gaunamas iš augalų naudojant amoniako sulfitą.