Saldus ir aštrus riešutų užkandis

Riešutų užkandis

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių;
  2. Paskirstykite riešutus (žemės, graikiniai riešutai, pistacijos, pekano riešutai – tiks bet kurie, kuriuos pasirinksite) skardoje ir pašaukite į orkaitę 10 minučių. Išimkite riešutus ir leiskite jiems atvėsti;
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite riešutus su klevų sirupu, sviestu, druska ir čili pipirais;
  4. Kitame dubenyje labai gerai išplakite kiaušinio baltymą, sudėkite ant riešutų masės ir gerai išmaišykite;
  5. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir paskirstykite vienu sluoksniu riešutų masę. Kepkite iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Tuomet mentele pajudinkite riešutus, kad atšoktų nuo popieriaus ir atvėsinę suberkite į dubenį.