Karameliniai sausainiai

Karameliniai sausainiai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasiruoškime formą, kurioje stingdysime sausainius: išklokime ją kepimo popieriumi, padenkime sluoksniu kepintų bei sūdytų žemės riešutų (geriau paskaldyti, kad padengtų sausainių paviršių). Likusius riešutus pasidėkime po ranka – jų taip pat greitai reikės;
  2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykime sutirštintą saldintą pieną ir grietinę (jokiu būdų neužvirti, tik pašildyti);
  3. Kitame prikaistuvyje ant vidutinės/didelės kaitros šildykime vandenį ir cukrų iki masė karamelizuosis (svarbu masei neleisti kristalizuotis, tik paruduoti);
  4. Tuomet sudėkime mažais gabalėliais supjaustytą sviestą bei šiltą pieno – grietinės masę. Maišykime ir virkime karamelę iki tamsiai rudos spalvos (kol masė nelimpa prie prikaistuvio dugno);
  5. Pašalinkime prikaistuvį nuo kaitros ir nedelsiant supilkime karamelę ant riešutų, dailiai paskirstykime. Ant viršaus berkime likusius riešutus ir tolygiai paskirstykime;

Palikime pusdieniui atvėsti ir sustingti. Supjaustykime juostelėmis ir skanaukime! Sausainiai – batonėliai puikiai tiks Kalėdų patiekalų stalui.