Persikų želė desertas

Ingredientai:

Gaminimas:

Istorija kasmet kartojasi – per šventes didžioji dalis dramos veiksmo vyksta ant stalo arba aplink stalą. Tai primena dalyvavimą valgymo maratone. Kas jį laimi? O gi tas, kuris valgo saikingai ir nepadaugina sotaus maisto. Pagaminsime desertą, kuris per šventes neapsunkins nei vieno šeimos nario skrandžio bei padės įveikti valgymo maratoną…

 

1 l karšto vandens kruopščiai  ištirpiname 4 pakelius persikų želė (įprastai 1 želė pakelio turinys sumaišomas su 0,5 l vandens, šiuo atveju vandens kiekis dvigubai mažesnis). Paliekame atvėsti 20-30 min.

 

Nedideliais kubeliais susmulkiname konservuotų persikų puseles.

 

Persikų želė desertas - persikai

Į želė masę įmaišome 1 l persikų skonio jogurto. Gerai išmaišytą masę supilame į dailios formos indą bei patalpiname į šaldytuvą.

Palaikius šaltai keletą valandų, masė ima stingti, tampa klampesnė. Tuo metu galime suberti smulkintus vaisius – jie nenuskęs dugne, pasiskirtys tolygiai.

Persikų želė desertas  - įmaišome persikus

 

Dabar paliekame desertą nakčiai stingti šaldytuve.

Skanaus!