Jogurtas

Jogurtas – rauginto pieno produktas, susidarantis bakterijoms fermentuojant pieną. Natūralus jogurtas pasižymi šiek tiek tąsia, klampia konsistencija. Fizines jogurto savybes sąlygoja tai, kad laktozė fermentacijos metu virsta pieno rūgštimi.

Jogurtas: susiję receptai
Vaisių asorti salotos
15 min.
Gaivios harmoningo skonio vaisių salotos: bananai, kriaušė, obuolys, braškės ir migdolo drožlės. Praskaidrins rytą!
Kriaušių sriubos receptas
10 min.
Gaivi, paprasta vasariška kriaušių sriuba vos per 10 minučių. Gaminame namuose!
Jogurto ir Feta sūrio padažas
10 min.
Greitai paruošiamo lieso padažo receptas. Labiausiai tiks žuvies patiekalams ir užkandžiams. Gero apetito!
Tuno kroketų receptas
60 min.
Šiandieną gaminame gardžius ryžių ir tuno kroketus su liesu Fetos sūrio ir jogurto padažu. Užtruksime 60 min. Gero apetito!
Bananu persiku kokteilis
15 min.
Geros nuotaikos šaltinis. Kokteilį galima drąsiai vartoti per pusryčius, per pietus ir vakare!
persiku-zele-desertas
40 min.
Mažai kalorijų turintis desertas. Patiekalas, ieškantiems recepto nepersivalgyti per šventes.
Rikotos (ricotta) sūris
30 min.
Šiandien gaminame rikotos sūrį namuose, juk ne paslaptis, kad šis sūris pagaminamas nesunkiai, o purūs varškės pyragai be jo neapsieina.
Gaspačo šalta sriuba - šaltsriu
10 min.
Gaspačo - tik keletas minučių ir paruošite sriubą, kurią dažnai ruošia Ispanijoje...
Bananiniai pasukų blyneliai
45 min.
Gardūs blyneliai Jums ir Jūsų vaikučiams. Ypatingai tiks savaitgalio pusryčiams arba vakarienei.